Явно, че в българския политически процес се отдава голяма важност

...
Явно, че в българския политически процес се отдава голяма важност
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Доган практически е член на правителството

" Явно, че в българския политически развой се отдава огромна значимост на мнението на Доган ". Това сподели пред БНР политологът Петър Чолаков в коментар на новогодишното послание на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Според него това демонстрира, че въпреки и почетен ръководител - той към момента дърпа конците в нея, оповестява БНР.

``
реклама

По думите на политолога претенцията на Движение за права и свободи, че е поръчител за демокрацията в България, доста бърза се разсейва с обстоятелството, че Движение за права и свободи работи като корпорация с доста непрозрачно взимане на решения. Той беше безапелационен, че Движението за права и свободи няма интерес да провокира предварителни парламентарни избори:

" Движение за права и свободи на практика взе участие в ръководството. След като получи и пристанище към Топлоелектрическа централа Варна, Доган на практика е член на държавното управление, даже не е министър без портфейл. Защото когато страната ти дава такива апетитни залъци, най-малкото ти дава да ги усвояваш - явно, че не си без портфейл ", посочи Чолаков.

Анализаторът подчертава върху това, че и измежду гласоподавателите на Движение за права и свободи има подозрения до каква степен честно се ръководи Движението, само че страхът, който се провокира измежду тях - най-много от популистки патриотични обединения, ги сплотява и активизира като електорат на Движение за права и свободи.

Според него би било изненада, в случай че някой различен, бил то и Делян Пеевски, поеме ръководството на Движението без благословията на Ахмед Доган. Чолаков посочи, че би бил недомислен, даже гибелен ход, в случай че Пеевски стане лицето на Движение за права и свободи и поеме ръководството. По думите му Мустафа Карадайъ е " по-смилаем и по-миловиден ".

" 30 години сянката на Доган е вградена в Движение за права и свободи и действа по този начин, както той реши, че е вярно ".

Политологът разяснява още, че Движение за права и свободи има доста мощно въздействие върху правосъдната система в България. 

В предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Петър Чолаков разяснява и консултациите, които президентът Румен Радев организира по отношение на промени в Конституцията. Според него има тежки проблеми в правосъдната система и високи размери на корупцията в обществения бранш, има подозрения, че КПКОНПИ работи изборно и в редица случаи работи като инструмент за политически поръчки. 

Цялото изявление на Силвия Великова с Петър Чолаков в предаването " Преди всички " можете да чуете от звуковия файл.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 3 минути) Рейтинг: 5316 | Одобрение: -11119 Освен медиите, дори към този момент и тези са на хранилка при комунягите! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР