Ясно е, че ще имаме предсрочни парламентарни избори“, заяви президентът

...
Ясно е, че ще имаме предсрочни парламентарни избори“, заяви президентът
Коментари Харесай

Вучич: Ясно е, че ще имаме предсрочни парламентарни избори

„ Ясно е, че ще имаме предварителни парламентарни избори “, съобщи президентът на Сърбия по време на взаимно изказване към обществеността дружно с премиера Ана Бърнабич.


„ Властта няма да се избира на улицата и няма да има преходно държавно управление “, сподели още той.

Премиерът Анна Бърнабич съобщи, че е подготвена да подаде оставка във всеки един миг и че счита парламентарните избори до края на годината за излаз от рецесията, заяви РТС.

Според Вучич е въпрос на месеци да се дефинира точната дата на изборите. Той съобщи, че Сръбската прогресивна партия няма да желае нов мандат, в случай че Ана Бърнабич подаде оставка.

Самата Бърнабич съобщи: „ Разчитайте на моята оставка “.

Според сръбския министър председател, единственият излаз от рецесията са парламентарни избори до края на годината. „ Трябваше бързо да вземем някои решения, само че резултатите са безспорни и ясни. Правителството, в съдействие с президента, предприе значими ограничения за по-сигурно общество “, акцентира тя.

Бърнабич посочи, че „ до 19 часа през днешния ден са предадени 62 801 броя оръжия “.

БГНЕС напомня, че откакто на 3 май 13-годишен възпитаник простреля осем възпитаници и охранител в белградско учебно заведение и рани други шест деца и преподавател, Вучич разгласи акция за непринудено предаване на оръжието, за които притежателите им нямат разрешителни. Кампанията завършва на 8 юни.

В изказването си Александър Вучич набеляза и ограниченията, целящи възстановяване на икономическото състояние на жителите. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР