Ясно е, че хората с цьолиакия не трябва да консумират

...
Ясно е, че хората с цьолиакия не трябва да консумират
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако спрете да консумирате глутен за месец

Ясно е, че хората с цьолиакия не би трябвало да употребяват глутен, защото е рисковано за тяхното здраве. Но изненадващо, хората, които нямат това положение, също могат да бъдат прелестно сюрпризирани от изгодите, които идват с ограничението на глутена. Ето защо тъкмо приказваме.

1. Ще имате по-добра перисталтика

Хората, които са чувствителни към глутен, могат да имат разнообразни нарушавания в храносмилателната система. Някои - диария, други - запек. Това се случва, тъй като глутенът може да аргументи неприятно асимилиране на хранителни субстанции.

2. Ще забравите за газовете и подуването

Понякога не е изключено да се почувствате подути, откакто сте яли глутен, даже и да нямате никакви имунни нарушавания. Това може да алармира, че тялото ви въпреки всичко не е напълно приятелско настроено към глутена.

3. Съзнанието ви ще се избистри

Понякога може да страдате от неразбираем разум, комплицираност и заплеснатост, обвинявайки за това разнообразни фактори, като стрес или липса на сън. Но учените настояват, че повода за „ мозъчната мъгла” може в действителност да е глутенът.

4. Ставате по-фертилни

Глутенът може да е повода за необяснимо неплодородие. Всъщност една от най-често срещаните аргументи, заради които някои дами не могат да забременеят, се дължи на тяхната сензитивност към глутен. И освен това – проучванията сочат, че непоносимостта към глутен може да е отговорна, когато става въпрос и за спонтанни аборти, написа iwoman.bg.

5. Тревожните мисли понижават

Учените са потвърдили, че в тялото ни има избрана връзка сред червата и мозъка. Начинът, по който се усещаме, в действителност има доста общо с това, което слагаме в чиниите си. Ако се откажем от глутена, можем да станем по-малко тревожни.

6. Ще се сбогувате с „ глутеновото лице “

С какво се характеризира „ глутеновото лице”? С подпухнали червени бузи, тъмни пигментни петна и дребни пъпки към брадичката. Понякога човек, който е сензитивен към глутен, може да получи зачервяване на лицето, резултат от неочакваното намаляване на кръвното налягане, което също се свързва с алергия към глутен и проблеми с инсулина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР