Ясни са окончателните десетима кандидати, които ще се състезават за

...
Ясни са окончателните десетима кандидати, които ще се състезават за
Коментари Харесай

Ясни са 10-имата претенденти за британски премиер

Ясни са окончателните десетима претенденти, които ще се състезават за лидерското място на торите и надлежно някой от тях ще стане идващият министър председател на Англия, оповестява BBC.
Сега членовете на Консервативната партия ще вземат присъединяване в серия от вотове, с цел да отсеят претендентите до двама. Те ще се изправят пред окончателното гласоподаване на конгреса на партията, който ще реши кой да бъде идващия водач и министър председател на страната.
Кандидатите за водач на торите са: министърът на околната среда Майкъл Гоув; министърът на опазването на здравето Мат Ханкок; някогашният министър по въпросите на имиграцията Марк Харпър; министърът на външните работи Джереми Хънт; министърът на вътрешните работи Саджид Джавид; някогашният министър на външните работи Борис Джонсън; някогашният водач на Камарата на общините Андреа Лийдсъм; някогашният министър на труда и пенсиите Естер Маквей; някогашният министър за Брекзит Доминик Рааб; и министърът за интернационалното развиване Рори Стюарт.
Тереза Мей публично подаде оставка предходната седмица като водач на Консервативната партия. Тя обаче ще продължи да извършва премиерските си функционалности, до избирането на неин правоприемник.
Сега всички 313 членове на Народното събрание от Консервативната партия ще гласоподават за своя желан претендент в серия от вотове, които ще се състоят на 13, 18, 19 и 20 юни. В края на гласуванията би трябвало да останат единствено двама водещи претенденти.
Те ще се изправят пред 160 000 членове на партията на конгреса на торите, който ще се състои на 22 юни. Те ще дадат своя глас за желания от тях претендент, като името на спечелилия ще стане ясно 4 седмици по-късно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР