Яростни дебати в парламента в Скопие относно френското предложениеПродължават яростните

...
Яростни дебати в парламента в Скопие относно френското предложениеПродължават яростните
Коментари Харесай

Опозицията в Скопие сравни Урсула фон дер Лайен с нацистите

Яростни диспути в Народното събрание в Скопие по отношение на френското предложение

Продължават гневните диспути в Народното събрание в Скопие по отношение на френското предложение, проправящо път на Северна Македония към договаряния за участие в Европейски Съюз, като още от началото на съвещанието опозицията, както и през вчерашния ден, продължи да надува вувузели. Разликата е в това, че през днешния ден пред постройката Събранието е съвсем празно, осведоми

Депутатът от редиците на северномакедонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Олга Лозановска на днешния парламентарен спор по отношение на информацията на държавното управление за френското предложение сподели, че през вчерашния ден са пристигнали в Народното събрание, с цел да стерилизират македонците вкъщи им, намеквайки за визитата на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която през вчерашния ден изнесе тирада пред депутатите.

"Ще ви прочета един туит - на този ден през 1933 година нацистите одобряват закон за наложителна дезинфекция на хора с наследствени болести. Днес, т.е. през вчерашния ден, 2022 година, пристигнаха у нас, в Народното събрание, с цел да ни стерилизират нас, македонците ", сподели Лозановска, представена от.

По-рано в обръщението си тя назова държавното управление подло и корумпирано.

"Това френско предложение, за което хората на всеослушание ви споделят, че не одобряват, е най-големият капан в най-новата история на Македония и неговото приемане ще докара до цялостно отказване на всичко македонско. Приемането ще се трансформира в държавна измяна, за която един ден някой ще би трябвало да дава отговор ", сподели тя.

Според друга депутатка - Благица Ласовска, държавната измяна е опакована в лента от ножове. Тя счита, че държавното управление крие протокола, тъй като е български политически пасквил - цялостен с негативистки метод, който от двустранен се трансформира в многостранен, европейски проблем.

"Стогодишната фантазия на българите ще се сбъдне, безсрамни предатели. Отворихте кутията на Пандора, разбунихте призраците и демоните на предишното, съблякохте и съсипахте страната. С лист хартия, който наричате Информация, желаете да ускорите погребението на Република Македония, да оставите Ковачевски и Буяр да отидат на фотосесия в Брюксел, тъй като всъщност този акт е тъкмо това - фотосесия в Брюксел за това проклинание от страна на държавното управление, с цел да покаже някакъв триумф вкъщи, сподели Ласовска.

Втори ден народните представители разискват информацията на държавното управление, като за изявление са записани общо 42-ма народни представители. И още веднъж представителите на ръководещото болшинство не могат да приказват в мирна конюнктура, тъй като депутатите от ВМРО-ДПМНЕ надуват вувузели при всяко изявление.

Представителите на държавната коалиция към този момент внесоха план за изводи в Народното събрание. С тях държавното управление се ангажира в процеса на договаряния за участие в Европейски Съюз поредно да се придържа към решимостта за абсолютно ценене на езика, идентичността, историческите и културни особености на македонския народ като детайли, които не се договарят с Европейски Съюз.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР