Ярки преживявания и много нови емоции изпитаха близо 20 малчугани

...
Ярки преживявания и много нови емоции изпитаха близо 20 малчугани
Коментари Харесай

Ярки преживявания и много нови емоции изпитаха малчугани от детска градина Райна княгиня

Ярки прекарвания и доста нови страсти изпитаха близо 20 малчугани от детска градина " Райна княгиня ", ситуирана в к-с " Славейков ", които през днешния ден гостуваха във Второ Районно ръководство – Бургас в Деня на отворените порти.

Детската група, водена персонално от Директора на образователното заведение - госпожа Радослава Белчева, бе посрещната от началника на Второ районно управление (на МВР) – Бургас основен контрольор Живко Манолов и неговите чиновници инспектори Христина Русинова и Павлина Куцарова, и двете от " Охранителна полиция " и Венелин Русинов от " Криминална полиция ". Инспектори Русинова и Куцарова обясниха особеностите в полицейската униформа на охранителните служители на реда, както и най-важните нейни детайли – цвят, нагръден знак, пагони и разнообразни емблеми. Нагледно бяха демонстрирани другите помощни средства, употребявани от чиновниците на реда в съответно избрани случаи / измежду тях защитни каски, щитове, белезници и пистолети/. Самите малчугани се престрашиха и пробваха защитните каски и защитни щитове, а като премия получиха самостоятелен подарък – полицейски значки, които да им припомнят за гостуването във Второ Районно ръководство – Бургас.

Огромна бе изненадата на децата, когато към очарователния дамски екип на инспекторите Христина Русинова и Павлина Куцарова се причисли специалиста Станислав Илчев, който изясни по какъв начин се вземат дактилоскопни отпечатъци и по какъв метод се изготвят мостри от тях. Всеки от малчуганите искаше да бъде по-близо до специалист Илчев с цел да не изпусне елементи от забавната му сказка. На децата бе разяснена структурата на вътрешното ведомство, както и другите звена под шапката на Министерство на вътрешните работи – някои от подрастващите изброиха чиновници от велополицията, жандармерията, гранична полиция, само че никой не се сети, че съществува и конна полиция.

За това пък при излизане пред постройката на Второ Районно ръководство – Бургас ги чакаха нови изненади – демонстрационно задържане на " нарушител ", осъществено от международните първенци по джу джицу – Мелиса Дачева и Чавдар Русинов, ученици на полицейския карате и джу джицу клуб в Бургас. Двамата, под управлението на сенсей Венелин Русинов / четирикратно определен за най-хубав треньор в България / демонстрираха голям брой хватки и професионални техники за задържане и обезвреждане на рискови нарушители. Малките огромни първенци сподели поствавяне на белезници и извеждане на арестувано лице. Гост на Денят на отворените порти бе Директора на Центъра за административни услуги " Освобождение " в Бургас – господин Тодор Колев, който показа възхищението си от професионализма на Мелиса Дачева и Чавдар Русинов, като им пожела нови триумфи на татамито, освен в народен, само че и в международен мащаб.

Малчуганите от детска градина " Райна княгиня " се срещнаха и с опциите на служебния полицейски автомобил, употребен от чиновниците на реда за напредване до местопроизшествия и наблюдаване в региона. Демонстрирана бе звуковата и светлинна сигнализации, с която е оборудван служебния автомобил, като на децата бяха разяснени особеностите при придвижването на колите със специфичен режим.

За " довиждане " и в символ на благосклонност чиновниците от Второ Районно ръководство – Бургас получиха признателен адрес от детска градина " Райна княгиня ", както и самостоятелни паметни фотоси за всяко едно от децата, гостували в полицейското ръководство.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР