Ярешкото месо е не само полезно, но и много вкусно,

...
Ярешкото месо е не само полезно, но и много вкусно,
Коментари Харесай

Най-лесният начин за премахване на миризма от ярешко

Ярешкото месо е освен потребно, само че и доста вкусно, стига да бъде приготвено по верен метод. Много хора обаче се отхвърлят да опитват в кухнята с този артикул, заради характерната му миризма.

Днес обаче ще ви разясним по какъв начин за нула време можете да премахнете тази неприятна миризма и да превърнете парче месо в истински деликатес.
Как се маха миризма на ярешко месо?
Един от най-сполучливите способи, които съумяват да отстраняват характерната ярешка миризма, е домашната ракия. За предпочитане е обаче да употребявате напитка, която е с висок алкохолен %. С нея се залива месото, оставя се да престои в границите на половин денонощие и по-късно го измивате и може да преминете към самото готвене.

Има обаче още начини за унищожаване на неприятния аромат. Може да мариновате месото в оцет и вода. Оставете го по този начин за няколко часа и по-късно може да започнете да приготвяте с него блюдото, което сте решили.
Най-сочното агнешко на фурна с ориз и картофи
Днес ще ви предложим рецепта за сочно и нежно агнешко, печено на фурна с ориз и картофи, което е идеално за великденската софра.&nbs...
Прочети повече
Ще ви издадем и трети метод за премахването на миризма. Месото се оставя във фурната, без да го овкусявате с каквито и да е подправки. Задължително е да я загреете авансово. Държите продукта, до момента в който не побелее и по-късно го вадите. Сами ще видите, че диря от миризма няма да има.

Разбира се, постоянно можете да се доверите и на подправките, с цел да премахнете миризмата от ярешкото месо. За предпочитане е да употребявате такива, които са с по-натрапчиви аромати – дафинов лист, черен пипер, мащерка, джоджен, кимион и други.

Направете го и няма да съжалявате. Ще се отървете елементарно от неприятния аромат и ще можете пълноценно да се насладите на вкусните блюда, при изработката на които се употребява този потребен артикул!

Още от ПОЛЕЗНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР