Японското правителство реши да въведе отново извънредно положение в Токио,

...
Японското правителство реши да въведе отново извънредно положение в Токио,
Коментари Харесай

Част от Япония пак влиза в извънредно положение

Японското държавно управление реши да вкара още веднъж изключително състояние в Токио, Осака, Киото и Хиого заради влошената обстановка с разпространяването на ковид, осведоми ТАСС. Министър-председателят на страната разгласи, че решението ще бъде публично оповестено на следващия ден, 23-ти април. Отбелязва се, че идните майски празници и обвързваните с тях опасности от нови огнища на заболяването, породени от ковид в най-големите райони на страната, са от огромно безпокойствие за локалните управляващи.
Припомняме, че вкара изключително състояние в редица райони още на 7-ми януари. То продължи до 22-ри март в Токио и прилежащите префектури Канагава, Сайтама, Чиба. Почти незабавно след анулацията му обаче се възобнови наклонността към увеличение броя на инфектираните . По последни данни, позитивните на ковид в Япония надвишават 548 000, а над 9,7 хиляди души са умряли.
 Ръст на инфектираните с ковид в японската столица Токио Ръст на инфектираните с ковид в японската столица Токио
В японската столица Токио бяха регистрирани 47 новозаразени с COVID-19 през последното денонощие. Така за първи път от 5 май броят им н...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР