Японското космическо ведомство съобщи, че има планове до 2035 година

...
Японското космическо ведомство съобщи, че има планове до 2035 година
Коментари Харесай

Япония с план да построи завод за водород на Луната до 2035 г.

Японското галактическо ведомство заяви, че има проекти до 2035 година да построи на Луната цех за произвеждане на водородно гориво, съобщи организация Киодо в понеделник.

Предприятието би трябвало да види бял свят в региона на Южния полюс на нашия натурален сателит, където се допуска, че има находища от лед. От него ще бъде получавана питейна вода, а същото по този начин О2 и водород. Последният съставен елемент може да бъде употребен също като гориво освен за напредване по Луната, а и за полети до орбитиращата над нея станция.

Миналата година Япония разгласи решението си да се причисли към лунната стратегия на НАСА и държавното управление подписа съответния контракт. Токио ще си сътрудничи с НАСА за доставката на изследователско съоръжение, за продан на данни за лунната повърхнина, за взаимното основаване на луноход, а също по този начин и за вероятното изпращане на японски астронавти на Луната.

Намеренията си пред идващото десетилетие да се построи галактическа станция " Тейтуей " в лунната орбита и от там на разстояние от 1000 км сред двама и четирима астронавти да бъдат транспортирани с транспортно средство да правят изследвания на лунната повърхнина

Японската галактическа организация е пресметнала, че в случай че се създава гориво с вода от Луната ще са нужни 21 тона, до момента в който в случай че се вози от Земята, нужното количество е 37 тона. Така доста по-евтино би излязло да се употребява гориво, основано с водата на Луната, за проучвателните пътувания, в сравнение с да се носи вода от Земята.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР