Японският транснационален гигант Sony Group Corp. обяви създаването на свое

...
Японският транснационален гигант Sony Group Corp. обяви създаването на свое
Коментари Харесай

Sony обяви създаването на ново поделение за електромобили



Японският транснационален колос Sony Group Corp. разгласи основаването на свое ново отделение за електрически транспортни средства - Sony Mobility Inc., като в същото време показа и най-новия си концептуален електрически автомобил по време на софтуерното събитие CES 2022.

Компанията уточни, че навлиза в нова фаза, откакто за първи път разгласи проектите си за електрическо транспортно средство през 2020 година, като показа 7-местния електрически автомобил VISION-S 02. През предходната година Sony показа първият си електрически концептуален автомобил VISION-S 01.

След новината акциите на Sony нарастнаха на токийската борса с близо 5 на 100.

В изказване японският конгломерат съобщи, че Sony Mobility " ще се стреми да употребява най-добре технологиите за Изкуствен разсъдък (AI) и роботика, ще помогне за реализирането на свят, в който всеки може да живее в естетика с роботи всеки ден, ще извърши хората с страсти и ще способства за обществото ". Очаква се поделението за електрически автомобили да започва тази пролет.

Все още не е ясно дали транспортните средства ще се създават всеобщо, само че " изследваме комерсиалното стартиране на електрически автомобил на Sony ", сподели ръководителят и основен изпълнителен шеф на Sony Кеничиро Йошида на конференция във вторник вечерта.

Sony също по този начин пусна видео, демонстриращо автомобила, в което се показва:

" VISION-S 02 ще употребява необятен набор от функционалности за сигурност, включващи вътрешните технологии на Sony, в това число " високочувствителни, с висока разграничителна дарба, CMOS датчици за изображения с необятен динамичен диапазон и LiDAR датчици, които тъкмо усещат триизмерното пространство ".

" Безопасността е наш приоритет Номер 1 в основаването на удобно мобилно преживяване ", сподели Йошида и добави: " Общо 40 датчика са конфигурирани вътре и отвън транспортното средство, с цел да наблюдават за сигурността ".

Електромобилът ще има и 5G, ще има 3-D звукова система и ще разрешава на пасажерите да играят видеоигри на PlayStation посредством цифрова видео услуга.

Sony съобщи, че сега организира пътни проби в Европа за усъвършенствани системи за подкрепяне на лидера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР