Японският престолонаследник Нарухито стана 126-ият император на Япония, предадоха световните

...
Японският престолонаследник Нарухито стана 126-ият император на Япония, предадоха световните
Коментари Харесай

Нарухито стана 126-ият император на Япония

Японският престолонаследник Нарухито стана 126-ият император на Япония, предадоха международните организации. С неговото възкачване на Трона на хризантемата стартира новата епоха Рейва (Красива хармония). Преминаването в новата епоха стана тъкмо в среднощ на 30 април против 1-ви май локално време (15 ч. по Гринуич днес).

Бащата на Нарухито - Акихито, по-рано през днешния ден абдикира публично. По време на церемонията, състояла се в императорския замък, той получи купата почетен император, а брачната половинка му Мичико стана почетна императрица.

Утре ще се състои гала по възкачването на Нарухито на престола. Той ще получи императорските регалии и печати, след което ще произнесе и първото си послание към нацията в качеството си на император. На церемонията ще участват членове на държавното управление, на Народното събрание, на висшия съд.

Нарухито е роден на 23 февруари 1960 година. Той стана публично престолонаследник на гала през февруари 1991 година. През 1993 година се ожени за дипломатката Масако Овада. Двойката има една щерка - принцеса Аико, която е на 17 години.

Заради абдикацията на Акихито и възкачването на престола на Нарухито в Япония бяха оповестени 10 почивни дни. Днешната гала протече при закрити врата в императорския замък. Наоколо ограниченията за сигурност бяха затегнати и нямаше всеобщи прояви. Тържества обаче имаше в заведенията на нощните квартали на Токио. Заради историческото събитие в продажба бяха пуснати и доста сувенири. Някои магазини пък оповестиха специфични понижения във връзка промяната на ерата в Япония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР