Японският журналист Дзиро Исимару, който е главен редактор на Asia

...
Японският журналист Дзиро Исимару, който е главен редактор на Asia
Коментари Харесай

Нова версия: Ким е с коронавирус

Японският публицист Дзиро Исимару, който е основен редактор на Asia Press, даде нова версия за положението на водача на Северна Корея Ким Чен Ун. След версиите, че е умрял, че е във вегетативно положение и че си почив жив и здрав във вилата, в този момент японецът дава нова версия – политикът е инфектиран с ковид.

По негови данни президентът е избягал от Пхенян поради вируса. Много евентуално е той се лекува или да е под карантина поради заболяване на непосредствен негов помощник.

Главният редактор твърди, че не има вяра на известията, че бронирания трен на Ким е засечен покрай Вонсан, където е резиденцията му. Най-вероятно той е желал да остави такова усещане, само че се намира някъде другаде, написа английският The Guardian.

Вестникът напомня, че Ким изчезна след 11 април и пропусна даже празненствата за рождения ден на дядо си -Ким Ир Сен. Докато светът се чуди какво става в Северна Корея, Пхенян пази гробовно мълчания като декларира единствено, че мотиви за терзания няма.

Ким не за първи път изчезва, предходния път проговори чак след 40 дни, напомня журналистът. Той счита, че Ким се лекува старателно и се е изолирал поради това, че доста пуши, пие, страда от диабет и хипертония. Но в това време може и да желае да предизвика света, с цел да види реакциите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР