Японският император Нарухито направи днес първото си публично обръщение по

...
Японският император Нарухито направи днес първото си публично обръщение по
Коментари Харесай

Първо обръщение на император Нарухито за рождения му ден, хиляди го приветстваха

Японският император Нарухито направи през днешния ден първото си обществено послание по случай рождения си ден, откогато се възкачи на престола преди съвсем четири години, след отсрочване поради епидемията от COVID-19. Той прикани да бъдат подкрепени хората, които се борят с инфлацията и пандемията, съобщи Ройтерс.

" Мнозина изпитват компликации във всекидневието си поради пандемията и покачващите се цени ", сподели Нарухито на конференция за японските медии, която се организира в двореца малко преди рождения му ден, осведоми Българска телеграфна агенция. Часове по-късно той излезе на балкона на двореца, с цел да одобри поздравления и благопожелания от хилядите събрали се хора.

" Сърцето ми се къса, като мисля за хората в уязвимо състояние, които са към този момент на възраст, които имат увреждания и се нуждаят от поддръжка, както и за хората в мизерия и децата им ", сподели още императорът.

Още фотоси ТУК

" Все отново е окуражаващо и съм признателен, че мнозина са тези, които поддържат уязвимите хора ", добави Нарухито.

Нарухито, който навърши 63 години, беше коронясан за император на 1 май 2019 година, откакто неговият татко Акихито стана първият император, абдикирал от два века насам.

 Снимка: БТА

В обръщението си японският император дълбока тъга за хората, които са жертва на спорове по целия свят, като посочи значимостта на разговора и съдействието, без да посочва избрани страни, заяви Асошиейтед прес.

 Снимка: БТА

Публичните обръщения на императора по случай рождения му ден са годишна традиция, само че от 2020 година насам събитието се отлагаше поради пандемията.

Миналия месец Нарухито възобнови и традицията за новогодишно послание за пръв път след експлоадирането на пандемията от коронавирус, защото страната отстрани рестриктивните мерки и се върна към естествения живот.

Нарухито бе съпроводен от брачната половинка си императрица Масако, 21-годишната им щерка Аико и брат му престолонаследника Акишино, който също бе със брачната половинка и щерка си.

 Снимка: БТА

Броят на присъстващите бе стеснен до по-малко от 5000 души, определени всред повече от 60 000 искащи, заяви управата на императорския двор. Преди пандемията всеки имаше право да участва на обществените изказвания на императора.

" Щастлив съм, че рожденият ми ден се чества за първи път обществено ", сподели Нарухито.

На конференцията си императорът също по този начин изрази дълбоката си благодарност към императрица Масако за това, че е прекарала повече от половината си живот с него.

 Снимка: БТА
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР