Японският автомобилен производител "Тойота" съобщи в понеделник, че спира за

...
Японският автомобилен производител "Тойота" съобщи в понеделник, че спира за
Коментари Харесай

Тойота спря работа във всичките си японски заводи за ден заради кибератака

Японският авто производител "Тойота " заяви в понеделник, че стопира за един ден работата на всички свои фабрики в страната след докладвана хакерска атака против снабдител на части, оповестява "Франс прес ".

"Поради срив в системата на снабдител в Япония, взехме решение да спрем работата на 28 линии във всички 14 локални завода на 1 март (както за 1-ва, по този начин и за 2-ра смяна) ", се споделя в изказването на най-продавания авто производител в света.

Вестник Nikkei заяви, че решението е взето след хипотетична хакерска атака, засегнала производител на части, снабдител на "Тойота ", само че говорителка отхвърли да разяснява информацията.

Според Nikkei хипотетичната офанзива е засегнала главния снабдител на "Тойота " Kojima Industries, който създава пластмасови елементи.

Изданието се базира на източник, непосредствен до компанията, който удостоверява хакерската атака и декларира, че се прави оценка на нанесените вреди.

Говорителка на "Тойота " съобщи пред Агенция Франс Прес, че прекъсването, което към този момент ще продължи един ден, ще засегне производството на 13 000 автомобила. Оценка на обстановката ще бъде направена още веднъж във вторник.

"Тойота " към този момент беше принудена да поправя индустриалните си цели поради проблеми с веригата за доставки, свързани с пандемията, и световната рецесия с чиповете.

Но автомобилният колос съумя да резервира позицията си на производител №1 на коли в света за 2021 година и по-рано този месец разгласява планирана тримесечна чиста облага макар сложната индустриална среда.

Въпреки това концернът леко намали прогнозата си за производството за годината от 9 млн. на 8,5 млн. единици, откакто през ноември към този момент беше понижил задачата си от по-ранните 9,3 млн.

Когато Covid-19 за пръв път провокира международен спад в производството на полупроводници - главен съставен елемент на актуалните коли, "Тойота " изглеждаше в по-добра позиция от своите противници да преодолее рецесията, защото след земетресението и цунамито в Япония през 2011 година заздрави връзките си с локалните снабдители.

Но защото рецесията не демонстрира признаци на преустановяване, автомобилният производител се оказа некадърен да избегне последствията от нея.

"Понастоящем клиентите би трябвало да чакат доста дълго време, с цел да получат нашите артикули ", призна "Тойота " по-рано през февруари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР