Японският автомобилен гигант Toyota временно ще спре доставките на 10

...
Японският автомобилен гигант Toyota временно ще спре доставките на 10
Коментари Харесай

Toyota спира доставките на 10 модела

Японският авто колос Toyota краткотрайно ще спре доставките на 10 модела коли, оповестяват международните организации, цитирайки публично изказване на компанията. Причината за радикалните дейности е, че доставчикът Toyota Industries Corp. е разкрил проблеми със узаконяването на някои дизелови мотори.

Разследващата комисия е разкрила нередности по време на тестванията за мощ, при които измерванията са се правили въз основата на компютърни модули със програмен продукт. Оказва се, че той последна сметка се е различавал от софтуера, употребен за всеобщо произвеждане.Това е довело до стойности, които дават отклонения.

Случаите на непозволени дейности могат да навредят на Toyota Industries и на групата на Toyota като цяло, разясняват специалисти. През декември предходната година дъщерната компания Daihatsu разгласи, че множеството от нейните коли не са били вярно тествани за сигурност при конфликт и че автомобилният производител е манипулирал резултатите от проби, датиращи от 1989 година.

В резултат на това Daihatsu стопира доставките и прекратява активността си най-малко до февруари.
 Toyota се връща към рекордното си производствo на коли - възнамерява 10,5 милиона коли годишно
Toyota се връща към рекордното си производствo на коли - възнамерява 10,5 милиона коли годишно

Компанията е произвела 9,2 милиона автомобила през първите 11 месеца на 2023 година

Сега проверяващата комисия, участваща в делото на Toyota Industries, е открила нередности по време на тестването на мощността на три модела мотори. По данни на компанията общо 10 модела коли употребяват моторите в международен мащаб, в това число шест в Япония. Сред тях са моделите Land Cruiser Prado, Land Cruiser 300, Fortuner и Hilux.

Първоначално комисията разследваше Toyota Industries във връзка със узаконяването на мотори, употребявани в мотокари. Последните констатации пристигнаха, откакто инспекцията обхвана още мотокари и мотори за строителни машини.

" Нарушенията са зародили, с цел да се избегне закъснение на всеобщото произвеждане ", разяснява Хироши Иноуе - ръководител на Специалния проверяващ комитет.

Президентът на Toyota Industries Коичи Ито съобщи от своя страна, че компанията му " не комуникира задоволително с Toyota Motor във връзка с тестовия развой, откакто поръчките се усилиха от 2017 година. "

Той съобщи, че ще се стреми да възвърне връзката с компанията-майка.
 Daihatsu спря всички доставки след скандал
Позната у нас японска марка коли спря всички доставки

Подразделението на Toyota е манипулирало резултатите от тестванията за безопасност
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР