Японският автомобилен гигант Nissan обяви, че Хирото Саикава е подал

...
Японският автомобилен гигант Nissan обяви, че Хирото Саикава е подал
Коментари Харесай

Главният изпълнителен директор на Nissan подаде оставка

Японският авто колос Nissan разгласи, че Хирото Саикава е подал оставка от постовете основен изпълнителен шеф и президент, която влиза в действие на 16 септември, съобщи Асошиейтед прес.

Направихме заседание на акционерите и отчитайки желанието на самия Саикава беше взето решение, че той ще напусне постовете си на 16 септември. Временен основен изпълнителен шеф ще бъде Ясухиро Ямаути, който в този момент е ръководещ шеф. През октомври би трябвало към този момент да посочим наследника на Саикава, сподели ръководителят на съвета на шефовете на концерна Ясуси Кимура.

С отдръпването си Саикава поема отговорността за получаваните повишени бонуси, до момента в който е бил на управителните постове, за което той си призна по-рано. Размерът на съответните бонуси в Nissan се е определял съгласно цената на акциите на компанията. Тази система е била въведена поради желанието управлението на Nissan да бъде подтиквано да работи по-активно, да развива корпорацията и да усилва приходите й, осведоми Българска телеграфна агенция.

Нисан остава в центъра на вниманието на фона на абсурда с някогашния началник на френско-японския авто съюз Renault-Nissan-Mitsubishi Карлос Гон.

Карлос Гон и близкият му помощник и някогашен член на съвета на шефовете на Nissan Грег Кели бяха задържани от токийската прокуратура на 19 ноември предходната година по обвинявания във финансови злоупотреби. Според прокурорите Гон не е заявил точния размер на хонорари от 9 милиарда йени (над 80 милиона долара) като ръководител на съвета на шефовете на Nissan от 2010 до 2018 година. По данни на следствието той също по този начин е трансферирал на корпорацията персонални финансови загуби от несполучливи интервенции с скъпи бумаги през 2008 година.

Гон бе освободен от поста ръководител на съвета на шефовете на Nissan, Mitsubishi и Renault.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР