Японски морски пехотинци с десантни машини щурмуваха островен плаж в

...
Японски морски пехотинци с десантни машини щурмуваха островен плаж в
Коментари Харесай

Япония проведе учения, симулиращи сблъсък с Китай

Японски морски пехотинци с десантни машини щурмуваха островен плаж в Източнокитайско море в неделя. Учението симулира сюжет за изтласкване на нашественици от територия, която Токио счита, че е уязвима за офанзива от Китай. 

С повишаването на напрежението със съседите Китай, Русия и Северна Корея учението на югозападния остров Токуношима приключи 11-дневна поредност от общонационални учения, наречени 05JX, предопределени да показват готовността на сухопътните, морските и въздушните сили да пазят територията на Япония и инфраструктура, в това число атомни електроцентрали.

„ Целта на JX е да покаже, че в случай че възникне изключителна обстановка от офанзива, можем да реагираме дружно “, сподели по-късно военачалник Йошихиде Йошида, шеф на щаба на Съвместния щаб на силите за самозащита, оповестява Reuters.

Десантните машини-амфибии на Сухопътните сили за самозащита бяха доставени до крайбрежията на острова от два десантни кораба на японския флот. Останалата част от войските дойдоха с гумени лодки, а тежкото съоръжение беше пренесено на брега с военни кораби на въздушна възглавница.

За разлика от доста плажове по югозападната островна верига на Япония, която се простира към Тайван, Токуношима няма коралов риф, който да попречва военните интервенции.

Мащабът и темпото на военните учения в Япония евентуално ще се усилят през идващите няколко години, в това число със силите на Съединени американски щати, откакто министър-председателят Фумио Кишида разгласи най-голямото военно струпване на страната от Втората международна война през декември, обещавайки удвояване на разноските за защита през следващите пет години.

Кишида предизвести, че Източна Азия може да се трансформира в идната Украйна, в случай че Китай, поощрен от съветската експанзия, нападне Тайван.

Планираните 290 милиарда $ разноски ще отидат за нови оръжия като ракети с по-голям обхват и повече муниции и други доставки при положение на нескончаем спор.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР