Японски морски пехотинци и бойни машини щурмуваха остров на границата

...
Японски морски пехотинци и бойни машини щурмуваха остров на границата
Коментари Харесай

Китай размаха пръст на Япония заради военни учения в Източнокитайско море

Японски морски пехотинци и бойни машини щурмуваха остров на границата на Източнокитайско море в преструване на офанзива за прогонване на нашественици. Учението на югозападния остров Токуношима приключи 11-дневна серия от национални учения, предопределени да покажат готовността на сухопътните, морските и въздушните сили да пазят територията на Япония, съобщи Ройтерс.

Китай реагира остро на ученията. Ученията покачиха градуса на напрежение сред Япония от една страна и Китай, Русия и Северна Корея от друга.

Целта на ученията е да покаже, че в случай че има изключителна обстановка вследствие на нахлуване, че можем да реагираме взаимно, разясни военачалник Йошихиде Йошида, началник-щаб на Съвместния щаб на Силите за самозащита.

Десантни машини-амфибии на Сухопътните сили за самозащита бяха изстреляни от два десантни кораба на Морските сили за самозащита, закотвени в морето. Други бойци дойдоха в полунадуваеми гумени лодки, с тежко съоръжение, превозено до брега на военни кораби на въздушна възглавница. За разлика от доста от плажовете по веригата югозападни острови на Япония, разпростряли се към Тайван, този на Токуношима няма коралов риф, който да затрудни военните интервенции.

Обхватът и темпото на военните учения в Япония евентуално ще се усилят през идващите няколко години, в това число със силите на Съединени американски щати, откакто министър-председателят Фумио Кишида през декември разкри най-голямото военно струпване на страната от Втората международна война насам, с заричане да удвои разноските за защита.

Планираните разноски от 43,5 трилиона йени ще отидат за нови оръжия като ракети с по-голям обхват, както и за увеличение на запасите от аварийни елементи и муниции за битка с нескончаем спор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР