Японски изследователи са разработили система за , способна да разбира

...
Японски изследователи са разработили система за , способна да разбира
Коментари Харесай

Създадоха преводач от петльов език на човешки с помощта на изкуствен интелект

Японски откриватели са създали система за, способна да схваща прочувствените положения на кокошките. В проучването, ръководено от професора от Токийския университет Адриан Дейвид Чеок, е приложена системата Deep Emotional Analysis Learning, DEAl, с цел да се проучват изменящите се вокални модели при тези птици.

За това оповестява Insider.

Системата сполучливо транслира другите страсти на кокошките, в това число апетит, боязън, яд, задоволство, възбуденост и дистрес.

Изследователите, в съдействие с психолози и ветеринарни лекари, тестват системата върху 80 кокошки и пегли, вследствие на което е реализирана висока акуратност при установяване на прочувственото им положение. Признавайки вероятните ограничавания, свързани с разликите в породите и комплицираните форми на връзка, такива, като езика на тялото, създателите на проучването акцентират опцията за възстановяване на благосъстоянието на животните посредством схващане на техните усеща.

Чеок акцентира, че познаването на страстите на животните може да помогне за основаването на един " по-добър свят " за тях.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР