Японски дизайнери се подготвят за покачването на морското равнище, правейки

...
Японски дизайнери се подготвят за покачването на морското равнище, правейки
Коментари Харесай

Плаващият град, който ще стане дом на 40 000 души

Японски дизайнери се приготвят за покачването на морското ниво, правейки проекти за основаването на голям плаващ град, съобщи.

От архитектурното студио N-Ark показват, че Dogen City ще обезпечи местообитание за 40 000 души, една четвърт от които ще бъдат негови непрекъснати поданици.

Външната рамка на града е завършена като корпус на транспортен съд, което й оказва помощ да работи като отбрана против цунами, съгласно дизайнерите. Подобно на модерна интерпретация на Ноевия ковчег, градът ще приема жертви на естествени бедствия и климатични бежанци.

Съоръженията, разпръснати из него, включват стадион, плаващи паркове, гробища, места за молитва и „ жилищни хотели “. Описван като „ медицински морски град “, Dogen City ще предлага „ здравни грижи и медицински туризъм “.

Пресни зеленчуци ще се отглеждат посредством аграрни способ, който включва потреблението на морска вода. С обиколка от 4 километра, проектът е жителите да могат да стигнат до всяка точка на града в границите на един час.

N-Ark понастоящем планува да приключи плана до 2030 година Дизайнерите към момента не са дали информация за бюджета или местоположението му.

Това не е първата идея за плаващо населено място, влезнала в новините през тази година - през февруари беше показан план на екологично плаващо обитаемо място, което би трябвало да приютява до 50 000 души, ако световното стопляне докара до всеобщи наводнения.

Той е дело на интернационален екип от архитекти и дизайнери, управителен от италианската компания Luca Curci Architects и основаната в Обединеното кралство Tim Fu Design.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР