Японската централна банка понижи днес прогнозата си за икономическия растеж

...
Японската централна банка понижи днес прогнозата си за икономическия растеж
Коментари Харесай

Япония се готви за слаб икономически растеж

Японската централна банка намали през днешния ден прогнозата си за икономическия напредък на страната през тази финансова година на фона на забавящия се стопански ритъм в чужбина, заяви институцията, представена от ДПА.

Bank of Japan чака третата по величина стопанска система в света да нарасне с годишен ритъм 0,8 % през тази финансова година, приключваща през март 2020 година. Това се показва в известието на банката след двудневното съвещание по паричната политика.

През януари централната банка очакваше напредък от 0,9 %.

За идната финансова година Bank of Japan предвижда напредък от 0,9 на 100, до момента в който през януари прогнозата бе за напредък от 1 на 100.

Японската стопанска система пораства умерено, въпреки че износът и производството са наранени от забавянето на стопанските системи в чужбина, уточни институцията.

Банката чака показателят на потребителските цени да се увеличи до 0,9 % за тази финансова година, съобщи Българска телеграфна агенция. Такава беше прогнозата и през януари. Преди шест години обаче Банк ъв Джапан дефинира целева инфлация от 2 на 100.

Централната банка стартира да води нападателна политика на парично облекчение от април 2013 година, с цел да реализира целевата инфлация за две години. Институцията обаче не чака това да се случи даже и през финансовата година, приключваща март 2022 година.

Освен това банката реши през днешния ден да резервира извънредно демократичната си парична политика, с цел да поддържа стопанската система и да се бори с дефлацията.

Централната банка даде обещание да остави главните си лихви на извънредно ниско ниво най-малко до началото на 2020 година, добавя Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР