Японската Toshiba ще сложи край на 74-годишната си история на фондовия пазар

...
Toshiba, една от най-старите и най-големи фирми в Япония, ще
Коментари Харесай

Toshiba, една от най-старите и най-големи фирми в Япония, ще сложи край на своята 74-годишна история на фондовия пазар като група инвеститори са закупили мажоритарен дял.

Компанията обяви, че консорциум, ръководен от частната инвестиционна компания Japan Industrial Partners (JIP), е закупил 78,65% от акции.

Притежаването на повече от две трети от фирмата позволява на групата да завърши сделка на стойност 14 милиарда долара (£11,4 милиарда), за да я превърне в частна.

Корените на фирмата датират от 1875 г. като производител на часовници и механични кукли.

Под сделка, нейните акции могат да бъдат изтеглени от фондовия пазар още в края на тази година.

Компанията "сега ще направи голяма стъпка към ново бъдеще с нов акционер“, каза в изявление президентът и главен изпълнителен директор на Toshiba Таро Шимада.

Акциите на Toshiba започнаха да се търгуват през май 1949 г., когато Токийската фондова борса отвори отново тъй като Япония излезе от опустошенията на Втората световна война (Втората световна война).

Нейните подразделения варират от битова електроника до атомни електроцентрали и десетилетия след Втората световна война беше символ на икономическото възстановяване на страната и нейната високотехнологична индустрия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР