Японската ракета Еч 3 - първата нова тежка ракета носител

...
Японската ракета Еч 3 - първата нова тежка ракета носител
Коментари Харесай

Фалстарт: Япония не успя да изстреля новата си ракета носител в космоса

Японската ракета " Еч 3 " - първата нова тежка ракета притежател на страната от три десетилетия, не съумя да излети в космоса, оповестява " Ройтерс ".

Причината е, че два вторични бустерни мотора, закрепени в профил на галактическото транспортно средство, не са се запалили.

По време на събитието, предавано онлайн, главният мотор на ракетата се изключи след привършване на противоположното преброяване и 57-метровата ракета остана на стартовата си площадка в космодрума " Танегашима " дружно със своя потребен товар - спътника за наблюдаване на земята ALOS-3, който е оборудван и с инфрачервен датчик, предопределен да засича севернокорейски балистични ракети.

Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) съобщи, че изследва повода за очевидния неуспех.
 Съединени американски щати и Япония ще се отбраняват дружно и в космоса
Съединени американски щати и Япония ще се отбраняват дружно и в космоса

Двете страни укрепват съдействието си на фона на опасността от Китай

Япония построи " Еч 3 ", с цел да усъвършенства самостоятелния си достъп до космоса и да усили конкурентността си в това отношение.

Ракетата е предопределена за извеждане на държавни и търговски спътници в орбита и за осъществяване на доставки до Международната галактическа станция . Като част от задълбочаването на съдействието на Токио със Съединените щати в космоса, се планува на по-късен стадий да бъдат транспортирани и товари до лунната галактическа станция " Гейтуей ", която НАСА възнамерява да построи като част от програмата си за връщане на хора на Луната.

Съединените щати дадоха обещание на Япония място в една от своите задачи с екипаж до Луната.
 Снимка 606944
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР