Японската принцеса Мако ще се омъжи в края на този

...
Японската принцеса Мако ще се омъжи в края на този
Коментари Харесай

Японските Хари и Меган вдигат сватба

Японската принцеса Мако ще се омъжи в края на този месец за своя сътрудник от университета Кей Комуро и ще се откаже от статуса си на кралска персона.

Принцеса Мако и Кей Комуро се срещат за първи път през 2012 година, до момента в който следват дружно в университета в Токио. Двамата се сгодяват през 2017 година, а сватбата трябваше да се състои идната година. Заради финансовите проблеми на майката на Комуро, сватбата е отсрочена до изясняване и решение на казуса.

Големият медиен интерес към принцесата и фамилията на Комуро предизвикват на Мако посттравматично разстройство. В Япония има стигма към психологичните болести и извънредно рядко се приказва за тях, изключително когато е за член на императорското семейство.

На 26 октомври двойката ще си кажат заветното „ да “. Очаква се събитието да е непретенциозно и да се пропуснат всички обреди, свързани със на член от императорското семейство.

Съгласно японските закони дами, които са част от императорското семейство се лишават от статута си, когато се омъжат за елементарен човек. Това предписание не е годно за мъжете. Всеки напуснал императорското семейство получава еднократно заплащане в размер на 1,3 милиона $. Принцеса Мако от дълго време съобщи, че се отхвърля от тези пари, което я прави първата жена в историята на кралското семейство, която се отхвърля от сватбените обреди и заплащането.

След сватбата двамата ще заминат за Съединени американски щати, където Комуро работи като юрист. Според специалистите съюзът на Макао с елементарен човек ще прекъсне връзката със фамилията ѝ. Решението ѝ да стартира нов живот ще е самобитно бягство от отговорностите и като правоприемник на престола.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР