Японската Nippon Steel ще придобие американската U.S. Steel в сделка,

...
Японската Nippon Steel ще придобие американската U.S. Steel в сделка,
Коментари Харесай

Японската Nippon Steel купува американската U.S. Steel

Японската Nippon Steel ще придобие американската U.S. Steel в договорка, оценена на 14.9 милиарда $. Купувачът чака да добави забележителен потенциал на основен пазар, който е квалифициран за повишаване на цените, написа Reuters.

Акциите на U.S. Steel нарастнаха с към 28% до 50.35 $ в предпазарната търговия, само че към момента се търгуват много под офертната цена от 55 $. Това съставлява награда от 142%, откогато компанията разгласи процеса си на стратегически обзор на 11 август.

Купувачът – четвъртият максимален производител на стомана в света – съобщи, че е обезпечил финансирането на договорката.

Очаква се тя да помогне на Nippon да се приближи до 100 милиона тона световен потенциал за сурова стомана. Компанията възнамерява доста да разшири производството си в Съединените щати, където цените на стоманата се чака да се повишат, защото автомобилните компании усилват производството си след неотдавнашните им съглашения с профсъюзите за преустановяване на стачките.

Всички задължения на U.S. Steel към нейните чиновници, в това число всички настоящи групови контракти със синдикатите, ще бъдат спазени, даде обещание Nippon.

Изпълнителният вицепрезидент на компанията Такахиро Мори сподели в изявление за Reuters, че компанията работи а в Съединените щати от 40 години и е уверена, че договорката ще бъде приключена.

Standard Steel, която притежаваме, е синдикална компания в Съединените щати, имаме добра история на работа със синдикатите. Не виждаме регулаторни или антитръстови проблеми със договорката “, сподели Мори.

Nippon Steel има и взаимно дружество за електродъгови пещи с ArcelorMittal в Алабама. Тези интервенции не са синдикални.

Акциите на основаната в Питсбърг U.S. Steel пострадаха след няколко тримесечия на спад в приходите и облагите, което я направи привлекателна цел за усвояване за съперници, които желаят да прибавят производител на стомана, употребена в автомобилната промишленост.

В средата на август U.S. Steel започва формален развой на преразглеждане на интервенциите си, откакто отхвърли оферта от 7.3 милиарда $ от съперника Cleveland-Cliffs Inc.

U.S. Steel доставя стомана и за промишлеността за възобновима сила и може да се възползва от Закона за понижаване на инфлацията (IRA), който дава данъчни заеми и други тласъци за такива планове – нещо, което притегли вложителите.

Финализирането на договорката се чака да бъде през второто или третото тримесечие на 2024 година, като предстои на регулаторно утвърждение.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР