Японската компания Toyota планира спирането на производството на Avensis заради

...
Японската компания Toyota планира спирането на производството на Avensis заради
Коментари Харесай

Toyota спира производството на модела Avensis?

Японската компания Toyota възнамерява прекъсването на производството на Avensis поради намалялото търсене на модела в Европа. Единственият модел на марката, който ще остане да се прави в завода на компанията в Бърнастоун, Англия към този момент е Auris. Но окончателното решение още не е взето, настояват от европейското управление на Toyota, разясняват тези дни английските медии.

Проблемът е в намалялата известност и свития пазарен сегмент на междинните седани от сорта на на Ford Mondeo и Vauxhall Insignia Grand Sport. Най-успешна във връзка с продажбите за модел Avensis бе 2004 година, когато от него бяха осъществени общо 26 011 единици.

През предходната година продажбите на Avensis единствено във Англия са паднали до едвам 3473 броя, което е с 1660 автомобила по-малко в сравнение с през 2016 година. Общо в Европа през 2017-а са били осъществени 25 319 автомобила Toyota Avensis - на половина от резултата на Ford Mondeo. Това е и главната причина за прекъсването от произвеждане както на седана Avensis, по този начин и на комбито Avensis Touring Sports, написа auto-press.net.

Предполага се, че вероятно на мястото на Avensis на индустриалните линии може да заеме Auris във вид седан, който ще се предлага на други пазари в света с името Corolla. Но поради спадналия интерес въобще към колите вид седан в света, това решение може и да не се сбъдне.

През последните месеци Toyota разгласи че смъква от произвеждане няколко маломощни дизелови модела, измежду които на RAV4 и Auris. По-рано стана известно, че към края на тази година японците ще прекратят доставките си на дизелови коли в Европа и че ще засилят вложенията си за разработка на хибридни и електрически технологии за колите си.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР