Японската компания Mitsubishi Heavy Industries заяви днес, че планира да

...
Японската компания Mitsubishi Heavy Industries заяви днес, че планира да
Коментари Харесай

Япония планира лунната си мисия за тази седмица

Японската компания Mitsubishi Heavy Industries съобщи през днешния ден, че възнамерява да изстреля своята ракета H-IIA, която ще носи модул за кацане на Луната, в четвъртък сутринта, оповестява " Ройтерс ". Припомняме, че изстрелването беше отсрочено предишния месец заради неподходящите метерологични условия.

Излитането на ракетата от галактическия център Танегашима на Японската организация за аерокосмически проучвания (JAXA) в южната част на страната е планувано за 8:42 сутринта японско време (сряда вечерта у нас). Според компанията изстрелването ще е допустимо до 15 септември.

H-IIA е взаимно създадена от JAXA и Mitsubishi. Тя беше водещата носеща ракета на Япония и има 45 сполучливи изстрелвания от 46 опита от 2001 година насам. След като новата ракета H3 със междинна мощ на JAXA се провали при дебюта си през март, организацията отсрочи изстрелването на H-IIA №47 за няколко месеца, с цел да се изследва повода.

Япония може да субсидира JAXA с към 10 милиарда йени (68,4 милиона долара) през фискалната 2024 година, заяви вестник Yomiuri през днешния ден. Целта би била ускоряването на самодейностите за развиване на галактическото пространство на страната. JAXA ще употребява тази дотация, за възнаграждение на компании и университети, които вземат участие в създаването на спътници, ракети и технологии за проучване на Луната.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР