Японската диета става все по-популярна, защото жителите на Страната на

...
Японската диета става все по-популярна, защото жителите на Страната на
Коментари Харесай

Красиви и здрави с диетата на японките

Японската диета става все по-популярна, тъй като жителите на Страната на изгряващото слънце са водачи по дълготрайност на живота. Те по-рядко страдат от сърдечни болести и затлъстяване. Японската диета прави кожата сияйна и извайва фигурата.

Тя се съблюдава елементарно. Едно от главните правила е да ядете храната на дребни порции на всяко хранене. Японците подлагат продуктите на слаба термична обработка и употребяват бульони вместо мазни сосове за ястията.

В японската диета оризът заменя хляба. Оризът е доста по-полезен, в сравнение с хлябът, който съдържа захар и доста въглехидрати.

Богатата закуска е основа на японската диета. Тя включва зелен чай, ориз на пара, чорба с тофу, омлет със зелен лук, риба на грил. Всичко това – в дребни порции.

Японците ядат десерти, само че рядко и на дребни порции. Бисквитите и тортите се вършат от оризово брашно, което е по-полезно от пшеничното.

Основни артикули на японската кухня са риба, зеленчуци, ориз, соя, макарони, зелен чай, плодове. Тази диета изключва преяждане, тъй като се употребяват пръчици за хранене, а храната се сервира на дребни порции.

 Храни от японската диета

Консумира се малко захар, а въглехидратите се усвояват от зърнените храни, най-много от ориза, което е много по-полезно за фигурата.

Няма ограничаване в потреблението на риба и морски блага в диетата на японците. Млечните артикули се заменят с минерална вода, която съдържа калций. Вместо кафе се пие зелен чай, който е богат на витамини С и Е и антиоксиданти.

Намалете използването на сол, тъй като морските блага съдържат задоволително количество от нея. Всеки ден изяждайте по 2-3 плода, по опция разнообразни по цвят. Това е поръчител, че спазвате диета за здраве и хубост.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР