Японките се организираха в движението # KuToo, с което обявяват

...
Японките се организираха в движението # KuToo, с което обявяват
Коментари Харесай

Японките обявяват война на високите токчета в службата

Японките се проведоха в придвижването # KuToo, с което афишират война на носенето на високи токчета на работното място, предават Франс прес и Ройтерс.

В наименованието на протестното придвижване се употребяват думите куцу /обувка/ и куцуу /болка/. Кампанията беше стартирана от актрисата Юми Ишикава и тя доста бързо беше подкрепена в мрежата от 19 хиляди фенки.

"Днес внесохме петиция, посредством която настояваме приемането на закон, забраняващ на работодателите да изискват от служителките им наложително да се явяват на работа с високи токчета. Това всъщност е дискриминация по сексуален симптом и съставлява полов тормоз над дамите! ", съобщи Юми Ишикава пред медиите, преди да се срещне с виновни лица в Министерството на труда.

Всичко стартира с туит на актрисата, в който тя съобщаваше по какъв начин японски хотел изисква наложителното носене на високи токчета за приемане на предопределение от страна на кандидатките. Впоследствие хиляди японки се сплотиха в обществените мрежи, защото доста от тях се сблъсквали със същия проблем.

Агенциите напомнят, че през 2017 година канадската провинция Британска Колумбия забрани на работодателите да принуждават служителките си да носят високи токчета. Тази процедура беше жигосана като рискова и дискриминационна
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР