Японката Наоми Осака се класира за финал на US Open

...
Японката Наоми Осака се класира за финал на US Open
Коментари Харесай

Наоми Осака на финал на US Open 2020

Японката Наоми Осака се класира за край на US Open 2020. Шампионката от 2018 година ще има късмет за повторно да завоюва трофея в Ню Йорк. Тя победи след доста оспорван и забавен конфликт американката Дженифър Брейди със 7-6(1), 3-6, 6-3 за малко повече от два часа игра.

Двете тенисистки предложиха един доста трогателен дуел. Те бяха равностойни в множеството индикатори и единствено дребните елементи и по-големият опит помогнаха на Осака да надделее.

В първия сет и двете печелеха подаванията си. Брейди имаше единствената точка за пробив в седмия гейм, само че Осака сподели здрави нерви и се измъкна от сложната обстановка. В последна сметка победителката в сета трябваше да бъде избрана след тайбрек. Там японката пое контрола през цялото време и даде единствено една точка на американката.

Втората част продължи в същото движение. Разликата в него пристигна в осмия гейм, когато Брейди за повторно в мача имаше точка за пробив и този път не сгреши и поведе с 5-3 гейма. След това американката взе своето подаване, с цел да изравни резултата след 6-3.
 Снимка 495610
Източник:

Това в допълнение активизира Осака, която подвигна оборотите. В четвъртия гейм 22-годишната японка стигна до първата си опция за пробив в мача и незабавно я осъществя, като по този начин поведе с 3-1 гейма.

До края Брейди се бори крепко да остане в мача. В шестия гейм тя избави три точки за пробив. Осака обаче към този момент държеше контрола над срещата и не позволи неточности, като затвори сета и мача с 6-3 гейма.

Наоми Осака ще играе на финала в събота с беларускинята Виктория Азаренка, която отстрани фаворитката Серина Уилямс в три сета.
 Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020
Виктория Азаренка спря Серина Уилямс на US Open 2020

Беларускинята направи страховит поврат след слаб първи сет
 Снимка 495609
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР