Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи

...
Япония ще се сдобие с най-малко един самолетоносач за първи
Коментари Харесай

Япония се сдобива със самолетоносачи за първи път от ВСВ

Япония ще се снабди с минимум един самолетоносач за първи път от Втората международна война. Токио ще се опита да сдържа експанзията на Китай в Тихия океан.

Правителството ще трансформира два хеликоптероносача клас " Изумо " в самолетоносачи , с цел да могат да транспортират и бойни самолети, съгласно японски медии, представени от " Гардиън ".

Тази седмица бизнес вестникът Nikkei излезе с информация, че Япония ще закупи 100 американски изтребителя Ф-35 за повече от 8,8 милиарда $. Преди година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани Токио да купува повече американски оръжия.

В информацията се отбелязва, че поръчката е допълнение към 42 изтребителя Ф-35, които към този момент са закупени от Съединени американски щати.

Японският министър председател Шиндзо Абе съобщи пред Тръмп през септември, че съвременно въоръжение ще бъде от огромна " значимост за подсилване на защитата на Япония " .

Японците ще трансфорат в самолетоносачи два хеликоптероносача клас " Изумо ", които могат да транспортират до 14 хеликоптера . Така Япония ще се снабди с първите самолетоносачи от края на Втората международна война. Но съперници настояват, че това е в нарушаване на пацифистката конституция.

Предишни японски държавни управления отказваха предлагането да се снабдят със самолетоносачи.

Според вестник " Майничи Шимбун " самолетоносачите ще бъдат ситуирани за отбрана на югозападните японски острови.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР