Япония ще рестартира още неработещи ядрени централи и ще разгледа

...
Япония ще рестартира още неработещи ядрени централи и ще разгледа
Коментари Харесай

Япония рестартира още атомни централи

Япония ще рестартира още неработещи нуклеарни централи и ще прегледа създаването на реактори от последващо потомство, съобщи министър председателят на страната Фумио Кишида, поставяйки началото на огромна смяна в политиката във връзка с нуклеарната сила десетилетие след злополуката във Фукушима, предава Ен Би Си.

Коментарите на Кишида, който също сподели, че държавното управление ще прегледа опцията за удължение на живота на съществуващите реактори, акцентират по какъв начин украинската рецесия и растящите енергийни разноски са наложили както смяна в публичното мнение, по този начин и преосмисляне на политиката към нуклеарната сила в страната на изгряващото слънце.

Япония изключи множеството си нуклеарни централи през последното десетилетие, откогато мощно земетресение и цунами през 2011 година провокираха нуклеарна злополука в АЕЦ Фукушима.

Кишида сподели пред кореспонденти, че е инструктирал чиновници на своята администрация да излязат с съответни ограничения до края на годината, в това число за " приемане на схващане на обществеността " за устойчивата сила и нуклеарната сила.

Правителствени чиновници се срещнаха в сряда, с цел да изработят проект за по този начин наречената " зелена промяна ", ориентирана към преоборудване на третата по величина стопанска система в света, с цел да реализира екологични цели. Ядрената сила, която срещаше мощно опълчване от обществеността след рецесията във Фукушима, в този момент се преглежда от някои в държавното управление като съставен елемент за такава зелена промяна.

Общественото мнение също се промени, защото цените на горивата се покачиха и ранното и горещо лято подтиква апелите за икономисване на сила.

Миналия месец държавното управление съобщи, че се надява да рестартира още нуклеарни реактори в точния момент, с цел да предотврати всевъзможен срив на електрическата енергия през зимата.

Към края на юли Япония имаше седем работещи реактора, а три други бяха изключени заради поддръжка. Много други към момента минават през развой на прелицензиране според по-строгите стандарти за сигурност, наложени след повредата във Фукушима.

Кишида също сподели, че държавното управление ще прегледа опцията за удължение на живота на съществуващите реактори. Местните медии по-рано оповестиха, че това може да се направи, като не се включва времето, през което реакторите не са работели - в някои случаи години - при пресмятане на времето им на работа.

Съгласно актуалните разпореждания Япония извежда централите от употреба след авансово избран интервал, който в доста случаи е 60 години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР