Япония се подготвя за Хагибис - най-мощния за последните 60

...
Япония се подготвя за Хагибис - най-мощния за последните 60
Коментари Харесай

Япония се подготвя да посрещне най-мощния тайфун от 60 години насам

Япония се приготвя за Хагибис - най-мощния за последните 60 години ураган. Той се задава от югоизток с 25 км/ч и пориви напразно, достигащи скорост от близо 200 км. Националната метеорологична работа го съпоставя с тайфуна Ида, който през 1958 година лишава живота на повече от 1200 души. Близо 10 милиона души в страната се готвят за евакуация. Отменят се всички интернационалните полети от летищата на столицата Токио. В града са затворени множеството заведения за хранене, магазини и аптеки.

Кореспондентът на Би Би Си в Токио Рупърт Уинфийлд разказа обстановката:

" Не съм виждам сходно нещо през годините, от които пребивавам в Япония. През последните два дни хората под паника изкупуват артикули от магазините - вода, мляко, полуготови макаронени произведения. Рафтовете с храна се изпразниха. Преди към час по-голямата част от системите на метрото и жп транспорта в региона на Токио бяха спрени изцяло. Влаковете-стрели бяха спрени тази заран. Летищата в Токио съвсем не работят. Все още идват някои интернационалните полети, само че всички вътрешни са анулирани. "

Анулирани са и плануваните за през днешния ден квалификации от Формула 1 за Голямата премия на Япония, както и други спортни събития. Хагибис се чака да доближи Токио към 15 ч. българско време.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР