Япония отбеляза една година до церемонията по откриването на отложената

...
Япония отбеляза една година до церемонията по откриването на отложената
Коментари Харесай

Япония отбеляза една година до церемонията по откриването на Олимпиадата

Япония означи една година до церемонията по откриването на отсрочената олимпиада в Токио през днешния ден със особено събитие, което се организира при закрити порти на фона на пандемията от ковид.

Това е повторно, в който страната хазаин отбелязва една година до началото на най-голямото спортно събитие, защото през март пандемията принуди Международния олимпийски комитет (МОК) и уредниците от Токио да отсрочат Игрите с една година.

Японската състезателка по плуване Рикако Икее, която беше диагностицирана с левкемия през февруари 2019 година, изнесе тирада на площадката на новия Национален стадион, до момента в който държеше фенер с олимпийския огън. Икее, която беше изписана от болница през декември, изрече своята признателност на лекарите, медицински сестри и здравни служащи.

"Те се борят против нов зложелател - Covid-19. Наистина не мога да им благодаря задоволително за всичко, което вършат ", сподели Икее, която завоюва рекордните шест златни медала на Азиатските игри през 2018 година.

"Токио 2020. Мислете за настъпващата година не просто като отсрочване с една година, а като плюс една. Мисля, че това е доста позитивен и насочен към бъдещето метод ", сподели японката. 15-минутното събитие стартира в 8.00 часа локално време, с цел да съвпадне с точното време, в което церемонията по откриването на отсрочената Олимпиада е планувана да се организира идната година.

Преди събитието президентът на МОК Томас Бах пусна видео известие, в което съобщи, че членовете на МОК и уредниците в Токио ще отделят още една година за подготовка, "за да трансфорат тези олимпийски игри в огромен фестивал на вяра, резистентност и взаимност ".

Много японци обаче може да не са склонни да честват този ден, в който Япония регистрира 981 нови инфектирани с ковид, отбелязвайки най-високия дневен брой за втори следващ ден. От 981 случая 366 са в Токио. Това е и най-големият дневен брой инфектирани в града от началото на пандемията, в съпоставяне единствено с 8 случая на 25 май, когато завърши изключителното състояние в олимпийската столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР