Япония е готова да организира доставките на втечнен природен газ

...
Япония е готова да организира доставките на втечнен природен газ
Коментари Харесай

Япония - готова да доставя втечнен природен газ за Европа

Япония е подготвена да провежда доставките на полутечен природен газ за европейските страни при положение на изостряне на обстановката към Украйна и следващо спиране на доставките на съветски газ за Европа, оповестяват медиите в страната, базирайки се на държавни източници. Според осведомителната организация " Киодо ", по-късно през днешния ден се чака публично изказване по въпроса, съобщи БГНЕС.

Япония възнамерява да обезпечи задоволително газови ресурси за себе си, преди да обезпечи доставки за европейските страни. Обемът и периодите на доставките не се прецизират.

Миналата седмица японският министър на стопанската система, търговията и индустрията Коичи Хагиуда, разяснявайки известията за договаряния сред Съединени американски щати, Европейски Съюз и азиатските страни за увеличение на доставките на газ за Европа при положение на ескалация на напрежението към Украйна, съобщи, че държавното управление ще изследва вероятни разновидности, които няма да се отразят неподходящо на японското население.
 {{ otherArticle[0].article.title }}
Съединени американски щати и Европейски Съюз имат намерение да работят за увеличение на доставкит...

Според медийни изявления от предишния месец, Вашингтон търси различни източници на природен газ за Европа, ако Русия приключи преноса през Украйна. Според известията Съединени американски щати считат, че спирането на износа по други направления е по-малко евентуален сюжет.

Вестник Wall Street Journal заяви, че Вашингтон към този момент е изпратил над 20 газови танкера в Европа в опит да откри опция на съветското гориво. Според медията американските управляващи са провели видеоразговори с публични лица от целия свят, пробвайки се да убедят купувачите в Южна Корея, Япония и други страни, които към този момент са платили за доставките на газ, да ги пренасочат към Европа. На собствен ред европейски публични лица възнамеряват да посетят Доха и Баку, с цел да обезпечат доставки на газ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР