Янис Варуфакис Снимка: УикипедиаОколо 200 млрд. евро е загубила Гърция,

...
Янис Варуфакис Снимка: УикипедиаОколо 200 млрд. евро е загубила Гърция,
Коментари Харесай

Варуфакис струвал на гръцката икономика 200 млрд. евро

Янис Варуфакис Снимка: Уикипедиа

Около 200 милиарда евро е изгубила Гърция, до момента в който отпред на Министерство на финансите беше Янис Варуфакис през 2015 година, съобщи някогашният началник на работната група за Еврогрупата Томас Визер, представен от електронното издание " Грийк рипортър ". Той взе участие в Делфийския стопански конгрес, който беше открит през вчерашния ден.
Варуфакис оглавяваше ведомството от януари до юли 2015 година, когато подаде оставка. По това време държавното управление на премиера Алексис Ципрас водеше интензивни договаряния за избавяне на затъналата стопанска система на Гърция. Според Визер Варуфакис, че се е интересувал от " монолозите си, а не от разговор ".
Финансовият евроексперт разкри по време на Делфийския конгрес, че някогашният президент на Съединени американски щати Барак Обама е имал дейна роля по време на финансовото избавяне на Гърция. Тогавашният финансов министър на Съединени американски щати Джак Лю се обаждал на ръководителя на Еврогрупата Йерун Дейселблум по пет пъти на седмица.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР