Яник Синер се класира за първия си финал на турнир

...
Яник Синер се класира за първия си финал на турнир
Коментари Харесай

Синер и Хуркач ще спорят за титлата в Маями

Яник Синер се класира за първия си край на шампионат от сериите Мастърс 1000, откакто обърна Роберто Баутиста Агут в полуфиналите на Маями Оупън – 5:7, 6:4, 6:4, за към два часа и половина игра.

Двубоят стартира с пробив за испанеца, само че младият италианец го върна в шестия гейм. Все отново, Баутиста Агут сподели по-здрави нерви в края на частта и пречупи противника в 11-ия гейм, след което сервира сполучливо за сета. Във втората част Синер дочака своя миг, откакто по-рано отрази четири брейкпойнта при 3:3, с цел да вкара мача в заключителна трета част.

В нея Баутиста Агут поведе с пробив и 3:1 гейма, само че изпусна контрола върху сета. Синер освен се върна в частта, само че направи и нов пробив в десетия гейм, с цел да си подпечата класирането за неделния край. Това ще бъде първо негово присъединяване в спор за купата на шампионат от Мастърс 1000 в едвам четвъртата конкуренция от сходна категория, в която играе.

В спор за трофея той ще се изправи против различен дебютант на край от Мастърс 1000 – Хуберт Хуркач. Полякът, отстранил в предходния кръг номер 2 в схемата Стефанос Циципас, взе скалпа и на намиращия се в страхотна форма Андрей Рубльов след 6:3, 6:4. Хуркач дръпна на бърза ръка с 5:1 гейма, като макар че пропусна пет сетбола, в последна сметка затвори частта с 6:3.
Вторият сет започва с брейк за поляка, който в края се оправи със съпротивата на руснака, реализирайки третия си мачбол за край в Маями. Синер и Хуркач нямат мач между тях, като и двамата са с по две трофеи на равнище ATP.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР