Яник Синер може да стане номер 2 в ранглистата, ако

...
Яник Синер може да стане номер 2 в ранглистата, ако
Коментари Харесай

Италианец се цели в трона на Джокович

Яник Синер може да стане номер 2 в ранглистата, в случай че завоюва Индиън Уелс, а в бъдеще да мечтае даже за лидерската позиция в ранглистата.

Това обаче може да стане единствено в случай че реализира същото или по-добро класиране в конкуренцията в Индиън Уелс от Алкарас. Прогресът на италианеца е непрекъснат и досега не е побеждаван през календарната 2024. Това за следващ път бе доказано при успеха му над Бен Шелтън в два сета за час и 38 минути игра.

Невероятната серия на Синер стартира на Уимбълдън през 2023 година, завоюва Мастърса в Торонто, а 2024 стартира с успех на Аустрелиън Оупън, последван от победа в Ротердам.

До финала на Ролан Гарос той даже може да изпревари и Новак Джокович на доктрина. Загубата на сърбина от Лука Норди му лишава точки, тъй като не може да си отбрани актива от предишния сезон. Има и чисто психически резултат, тъй като Алкарас и Синер осъзнават, че Джокович може да бъде уязвим. Сърбинът още няма купа през календарната година.

World #3 Jannik Sinner stays perfect in 2024, beats Ben Shelton 7-6(4), 6-1 to reach the QFs in Indian Wells for a 2nd consecutive year.

18 consecutive wins
15-0 in 2024 - best player in the world at the moment
9th* Masters 1000 QF
— José Morgado (@josemorgado)
Ако Синер завоюва шампионата ще застане на 815 точки от първата позиция. Джокович ще би трябвало да си пази точките и на Ролан Гарос, тъй че италианецът има чудесна опция при съвършено свое показване да се окаже на върха. В момента към този момент не наподобява утопично Синер да се окаже номер 1 в тениса в началоот на месец юни.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР