Янг Ванг е 42-годишен предприемач, развиващ собствен ресторант с традиционна

...
Янг Ванг е 42-годишен предприемач, развиващ собствен ресторант с традиционна
Коментари Харесай

Янг Ванг, “Браво, Пловдив“: Градът се развива, но бавно, трябва Общината да е водач на промени

Янг Ванг е 42-годишен бизнесмен, разрастващ личен ресторант с обичайната китайска кухня в Пловдив. Съдружник е в огромна компания за преработване на пластмаса в района. Родом е от Северен Китай, където живее през първите 17 години от живота си. Родителите му се реалокират в България през 1993 година, а четири години по-късно той ги последва и също се устройва тук. Създава семейство и отглежда трите си деца в Пловдив. Вече има българско поданство.
Прочетете още
Решава да се включи в борбата за общински съветници в локалния парламент дружно със съдружие „ Браво, Пловдив “ поради любовта си към града, който желае да види в една по-добра светлина. Това, което го е привлякло към гражданската организация, е позитивността, която ги движи: „ Направи доста акции за Пловдив - оправиха пътища, чистиха, боядисваха. Това ми харесва. Весело е, хората се радват “.

„ Вече 26 години съм в Пловдив, доста привикнах с този град. Харесвам го доста, само че може да стане по-добре тук. Колко години към този момент виждам, че градът се развива, само че постепенно. Аз пребивавам в Кършияка и следя –  улиците и тротоарите не са в положително положение. Паркоместата не доближават.Действията на ръководещите и процедурите изобщо са мудни. Една молба да пуснеш – месец и половина, два “, проучва той.

Това е способно да откаже доста задгранични вложители, които са се прицелили на българския пазар: „ Сроковете може да ги изплашат “.

Янг Ванг преглежда от професионална позиция и казуса с чистотата на града и един от главните му врагове – политиката за сметосъбиране:

„ Проблемът с незадоволителното равнище на преработване на боклуци се отнася за целия свят. Това не е единствено в Пловдив или България. Прави ми усещане, че преди години хората нямаха никакво отношение към преработването. Хвърлят хартия и пластмаса в всеобщия отпадък, това е загуба на запас. В Китай да вземем за пример това няма по какъв начин да се случи. В днешно време е малко по-добре в Пловдив, само че има още доста какво да се направя “, споделя Янг Ванг.

„ Трябва Община Пловдив да бъде лидер на тези промени. Да поддържа и стимулира. Ако се наложи да санкционира. Ако разчита на частно равнище, става по-трудно “, споделя Ванг. Според него е добра концепция първоначално жителите да бъдат стимулирани, с цел да се научат на маниера да рециклират – „ Вижте по какъв начин сдружението ни „ Браво, Пловдив “ стартира лека-полека да ангажира хората с това – сложи „ Шишеяд “ където да изхвърлят пластмасови бутилки “.  Идеята за машина, която дава ваучери за огромните вериги магазини, също е добър вид, добавя той.

Независимо от негативите, Пловдив е страховит град, споделя той – „ Хората са положителни, топли и културни. Има доста капацитет, който би трябвало да се развие “, споделя Янг Ванг. Според него има доста положителни практики, които се употребяват в родината му и могат да бъдат приложени в деяние на равнище локална политика в града под тепетата. Изразява вяра, че е кадърен да бъде потребен за обществото, в случай че бъде определен за общински консултант. 

 

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР