Янаки Стоилов беше служебен министър. Прекрасен юрист, но винаги от

...
Янаки Стоилов беше служебен министър. Прекрасен юрист, но винаги от
Коментари Харесай

Борисов: Атанасова вече не е член на ГЕРБ, изборът на НС е най-демократичният

" Янаки Стоилов беше длъжностен министър. Прекрасен правист, само че постоянно от Българска социалистическа партия. Както Деси Атанасова е постоянно от ГЕРБ. Той еднолично е назначен в Конституционен съд по напътствие на госпожа Нинова ", установи водачът на ГЕРБ

За отсъствието на президента Румен Радев от клетвата на новите конституционни съдии Борисов бе сбит: " Сигурно е бил ангажиран нещо. Не му знам програмата ".

Лидерът на ГЕРБ обаче настоя, че процесът по избора на съдии от квотата на Народно събрание е най транспарантния - има чуване, диспути през целия ден. Избраните от президентската квота пък били след еднолично решение и без чувания. Борисов поздрави новите конституционни съдии Борислав Белазелков и Десислава Атанасова за избора им. " Надявам се, че ще извършват прецизно закона на тази страна ", сподели той.

Борисов иронизира и опита на опозицията да оспори избора на Атанасова и Белазелков. " Аз мислех, че е за Янаки Стоилов.  Беше длъжностен министър, постоянно е бил от Българска социалистическа партия, прелестен правист, само че постоянно от Българска социалистическа партия. Както Деси Атанасова е постоянно от ГЕРБ. Той еднолично е назначен. По напътствие на госпожа Нинова ", заподозря водачът на ГЕРБ. 

В една парламентарна република това, което Народно събрание реши, е най-висшата форма на народна власт, отсече някогашният министър председател.

Той обаче посочи, че в деня на чуването си пред Народно събрание Атанасова е поискала да напусне партията. Вече не е член на ГЕРБ, акцентира той. Отношенията на Борисов с някогашната му съпартийка ще са " като с всички останали съдии ", а слуховете за утежняване на връзките сред тях били неистина.

" Дай, Боже, и мен да ме пратят в такава пенсия - 9 година в Конституционен съд. Лъжа е, че сме в неприятни връзки ", реагира той на въпрос не " пенсионират " ли Атанасова от политиката. Борисов отхвърли да се ангажира за какво се е наложило Народно събрание да разпише, че тя и Белазелков ще имат 9 година мандат, въпреки ден по-рано Конституционен съд да постанови, че имат право на 7 година - това било юридически въпрос.

Борисов получил увещание, че няма какво да се тормози за парцелите на Политическа партия на " Чаталджа ", а Кирил Петков и Асен Василев щели да обяснят проблема и по малкия екран. По тая тематика няма нарушавания, уверил го Петков.

" Направих нужното да запитвам Кирил Петков, Наско Атанасов, Асен Василев и Лорер, и ме увериха, че няма нищо, което да ме тормози ", сподели Борисов.

9 месеца изкарахме дружно, отговори той на въпрос по какъв начин е почнал толкоз да има вяра на (не)коалиционните си сътрудници.
Лидерът на ГЕРБ отхвърли да разяснява изказването на Делян Пеевски от Движение за права и свободи за " пътят на Копринката ". " Опитът ми в политиката ме е научил, че би трябвало да приказваш, това, което може да докажеш. За пътя на Копринката приказвах с години, в този момент като го е споделил Пеевски би трябвало да изяснявам неговите думите ", ядоса се той.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР