Яна Маринова Кушлова - студентка редовно обучение в Лондонския университет

...
Яна Маринова Кушлова - студентка редовно обучение в Лондонския университет
Коментари Харесай

Студентка в Лондон ще получава Дриновската стипендия

Яна Маринова Кушлова - студентка постоянно образование в Лондонския университет “Роял Холуей “, компетентност „ Физика “, ще получава поименната студентска стипендия „ Проф. Марин Дринов “ за образователната 2022/ 2023 година, оповестиха от Община Панагюрище. Решението е взето от особено назначена за задачата комисия с присъединяване на няколко просветителни специалисти.

Яна Кушлова е един от най-резултатните и бързоразвиващи се в доста сфери студенти. Успешно е минала три стажа през лятото на 2022 година - като преподавател в главно учебно заведение и гимназия, в лабораторията по Оптомеханика към Факултета по физика и в една от най-големите компании в бранша на енергетиката във Англия. Броят на предпазените стажове е рекорден по отношение на всички нейни сътрудници. Тя е показала голям брой документи и рекомендации: „ Яна е интелигентен и извънредно кадърен студент, както и доста ангажирана и стимулирана персона “, са дребна част от прелестните думите на нейните ментори.

Поименната студентска стипендия „ Проф. Марин Дринов ” е учредена от Община Панагюрище и „ Асарел-Медет “ АД през 2009 година във връзка 170-та годишнина от рождението на бележития българин – проф. Марин Дринов, чийто житейски път потегля от Панагюрище. Средствата за стипендията се обезпечават от „ Асарел-Медет ” АД по силата на дарителски контракт, който се подписва сред изпълнителния шеф на сдружението и кмета на общината. Стипендията се присъжда всяка година на млад, съобразителен и интелигентен панагюрец, който учи във висше образователно заведение в чужбина.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР