Ямболската болница е затворила инфекциозното отделение в разгара на четвъртата

...
Ямболската болница е затворила инфекциозното отделение в разгара на четвъртата
Коментари Харесай

Пандемия: Ямболската болница без инфекциозно отделение, доц. Кунчев иска нови мерки

Ямболската болница е затворила инфекциозното поделение в разгара на четвъртата вълна на ковид – поради директорска заповед.

Според репортаж на bTV, шефът на болничното заведение доктор Димитър Рунков не дал действителна информация за положението на болничното заведение. Подаден е отчет от Добринка Желева пред локалното РЗИ. А картината е напряко сюрреалистична – заместникът на доктор Рунков, доктор Вълчев, въпреки и в отпуск, съумял да помогне и да се направи метаморфоза на болничното заведение. Но имаше фрагменти с пациенти, заболели от КОВИД, които седят на стълбите на болничното заведение и няма кой да ги одобри.
 Рекорден брой пациенти в Коронавирус отделенията в ямболските лечебни заведения Рекорден брой пациенти в Коронавирус отделенията в ямболските лечебни заведения
Рекорден брой пациенти са настанени в Коронавирус отделенията в ямболските здравни заведения. Заради огромната натовареност в реанимацията на...

Областният шеф на Ямбол Георги Чалъков удостовери, че управлението на болничното заведение не се явява на срещи, на регионални препоръки за опазване на здравето. Няма лекари, няма експерти, затварят се отделения, когато един от лекарите излезе в отмора или в болничен, разяснява Чалъков. Не се сяда на масата, с цел да се приказва по проблемите.

В тази обстановка да закриваш инфекциозно поделение е безусловно недопустимо. Все едно в случай че на следващия ден почне война и вие пратите едно поделение на границата, те да кажат – ами изтощени сме, разяснява доцент Ангел Кунчев, народен здравен контрольор. Според него, здравният министър може да освободи като шеф доктор Рунков.

В кратковременен проект тук-там има нерешителност в работещите по какъв начин ще продължат да получават 1000-та лв. за работа на първа линия. Това би трябвало да го избегнем, би трябвало да бъде обяснено, акцентира Кунчев. И предизвести, че сестрите в пенсионна възраст избират да не вървят на работа, в случай че няма в допълнение пари.

Неиминуемо е в идващите дни да има нов метод с ограничения. Наложително е да се съблюдават 50% потенциал на заведения, в случай че личният състав и клиентите са напълно имунизирани – тогава 100% може да се работи, да няма проведени фестивали, концерти, всеобщи събития. Но това е проведеното – а частни събития като сватби от по 500 до 700 души, това е разплодник на КОВИД, разяснява доцент Кунчев. По думите му, още тази седмица той ще съобщи отчет на здравния министър за нужните ограничения.
 Здравният министър мисли, че пандемията е под надзор, само че готви 150 КОВИД зони Здравният министър мисли, че пандемията е под надзор, само че готви 150 КОВИД зони
Смятам, че нещата са под надзор. Това е споделил съгласно " Монитор " служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров при днешното си посещени...

Процентът на признатите в болница, на нуждаещите се от интензивно лекуване, е малко по-нисък. Плато има в Бургас и Велико Търново, внимаваме доста, само че не можем да кажем дали това значи завършек на растежа, предизвести Кунчев, който сподели и, че Гърция била в плато, само че в този момент отново почнала да пораства. Според него, при равнище от към 400 на 100 000 болни системата и по райони ще се оправи.

Ако в едно учебно заведение 2-3 училите се разболеят и има по 3-4 заболели деца в клас, дали ще продължи образователният развой присъствено – няма да стане, уверен е доцент Кунчев. Според него, МОН е създало ограничения, с които да се оправи, само че няма по какъв начин на 100% да бъде кръстосан процесът на болест.

Мисля, че деца под 7-годишна възраст е доста мъчно да бъдат накарани часове наред да носят маски. Но в случай че родителите са ваксинирани, в случай че има система за проветрение на въздуха, това ще е в пъти по-добре, в сравнение с носенето на маски, уточни доцент Кунчев.

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР