Ямбол. Засега в Ямбол не се отменя тържественото честване на

...
Ямбол. Засега в Ямбол не се отменя тържественото честване на
Коментари Харесай

Честването на Съединението в Ямбол на 6 септември засега не се отменя

Ямбол. Засега в Ямбол не се анулира тържественото честване на Съединението на 6 септември, понеделник, с присъединяване на представителни военни елементи от гарнизон Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

Празникът стартира в 10.15 часа с стратегия на Духовия оркестър при Народно читалище „ Съгласие – 1862 “ – Ямбол пред община Ямбол. За 10.30 часа е разгласен ритуалът по издигане на националното знаме, следван от словото на кмета на община Ямбол Валентин Ревански. Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий, архиерейски наместник на Ямболска духовна околия, ще отслужи признателен молебен за святото дело на Съединението.

В 10.50 часа празничното шествие, предвождано от знаменна група военнослужещи и музикантите от Духовия оркестър, ще премине по ямболските улици до Паметника на починалите за националното ни избавление (до хотел „ Тунджа “), където в 11.00 часа ще стартира церемонията по поднасяне на венци и цветя.

След това всички искащи ще имат опцията да прегледат изложбата „ Ямболският принос в Съединението и Сръбско-българската война “ пред зелените площи против Регионална библиотека " Георги Раковски ".

При въвеждане на по-строги ограничения от Министерството на здравеопазването за ограничение разпространяването на COVID-19 тържественото честване ще бъде анулирано.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР