Ямбол. С проекта Визия за България“ БСП представи своите намерения

...
Ямбол. С проекта Визия за България“ БСП представи своите намерения
Коментари Харесай

БСП представи проекта Визия за България в Ямбол

Ямбол. " С плана „ Визия за България “ Българска социалистическа партия показа своите планове за развиването на България. Той не е просто управническа опция на ГЕРБ, а опция на самата система, която беше основана през последните близо 30 години ". Това съобщи националният представител Кристиан Вигенин на конференция пред публицисти в Ямбол, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Той акцентира, че в документа се планува друг метод за основни сектори- като обучение, опазване на здравето, икономическа политика, районно развиване. " Искаме страна, която работи дейно за превъзмогването на дълбоките обществени разлики, за затваряне на пропастта сред най-богати и най-бедни. Искаме общество, учредено на справедливостта ", добави Вигенин. Той даде образец с въпрос, изключително настоящ сега - в своята визия Българска социалистическа партия възнамерява реализация на стратегия Странджа-Сакар, която да подкрепи развиването на този изоставящ район- като прекъсването на обезлюдяването и основаването на нови стопански благоприятни условия в пограничните общини, което съгласно него е въпрос на национална сигурност. Вигенин осведоми, че има кардинално единодушие националната полемика по политиката в земеделието да се организира в Ямбол, което би било самопризнание за ролята на района в бранша.
Председателят на Общински съвет на Българска социалистическа партия Катя Георгиева, която направи изявление по въпросите на районната политика на националния конгрес в НДК, показа, че на локално равнище по този начин препоръчаната платформа ще бъде разисквана необятно освен със социалисти и симпатизанти на партията, само че и с други политически обединения, браншови организации по браншове, Неправителствени организации. Според Георгиева би трябвало да се обърне внимание на доближаването вътре в самите райони, да се види тяхната специфичност, както и да се търси връзката сред тях. По мотив публичната полемика за нови граници на районите за обмисляне, тя акцентира, че за Ямбол има огромно значение къде ще попадне, по тази причина е належащо да се създаде ясна позиция и на Българска социалистическа партия по този въпрос. Тя също обърна внимание на програмата Странджа-Сакар и напомни, че представители на Българска социалистическа партия са били на място, с цел да беседват с хората, чиито стада са наранени от болестта и от дейностите на ръководещите.
Народните представители осведомиха и за някои от акцентите от предходната седмица. Кристиан Вигенин акцентира единомислещото решение на Народното събрание да задължи държавното управление да не подписва двустранни съглашения с други страни за назад връщане на имигранти. Николай Пенев напомни позицията на Българска социалистическа партия, че ЧЕЗ би трябвало да бъде добита от страната и решението на Комисия за защита на конкуренцията против договорката ЧЕЗ-Инерком отваря такава опция.
Двамата народни представители осведомиха медиите и за извършената с Областния шеф Димитър Иванов среща, на която са поискали информация за обстановката в Болярово и дейностите на локалния щаб за справяне с чумата по дребните преживни животни. Те са поискали още един път и надлежно са получили гаранции, че здравите стада в Болярово няма да бъдат умъртвени поради откритото ново огнище. По думите на Димитър Иванов, те са под карантина, а за новооткритите случаи ще се вземе втора проба, когато това стане допустимо, преди да се пристъпи към последващи дейности. Вигенин и Пенев показаха страдание, че предписаните ограничения са приложени в целокупност едвам в последните дни, вследствие на публичен и политически напън. Народните представители от Българска социалистическа партия за България са предложили да се търсят взаимни дейности на двете области Ямбол и Бургас, както и на депутатите от всички партии в тези региони, с цел да се подсигурява по-сериозна поддръжка от страната за района на Странджа. Те споделиха концепцията - през есента да се направи обществена среща в Ямбол с присъединяване на депутати, министри и представители на държавното управление, както и на локалната власт, на която да бъдат разисквани такива ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР