Ямбол привлече националния гард на Кабо Верде Уил Таварес. Баскетболистът

...
Ямбол привлече националния гард на Кабо Верде Уил Таварес. Баскетболистът
Коментари Харесай

Национал на Кабо Верде облича екипа на Ямбол

Ямбол притегли националния гард на Кабо Верде Уил Таварес. Баскетболистът с двойно поданство на Съединени американски щати и Кабо Верде е висок 192 см., на 27 години. Роден е на 18 юли 1995 година в Провидънс, Род Айлън. Играе на позиция плеймейкър и атакуващ гард.

Два сезона в интервала 2016-18 играе за университета Fordham, NCAA DI. В последния си сезон там има 27 мача, всичките като започващ. За приблизително по 33.1 мин. статистическите му индикатори са 13,6 точки, 5.3 битки и 1.2 асистенции. Играе професионално в шампионатите на Чили и Египет.

През юли играе и в два мача за Кабо Верде в квалификациите за Световно състезание 2023. В тях против Нигерия и Уганда има 15.5 точки, 3.5 битки и 1.5 асистенции. Отлично си партнира със звездата на Реал Мадрид и негов съфамилник Валтер Таварес. Има още 2 мача за островната страна в квалификациите за FIBA AfroBasket 2021. Повикан е още веднъж в националния тим на Кабо Верде за лагер и присъединяване в три мача от международни квалификации, които ще се проведат на 26-28 август.

Очаква се Уил Таварес да бъде новият започващ плеймейкър на Ямбол за сезон 2022-23.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР