Ямбол. Над хиляда социалисти от Ямбол и областта се очаква

...
Ямбол. Над хиляда социалисти от Ямбол и областта се очаква
Коментари Харесай

БСП: Над хиляда социалисти от Ямбол и областта тръгват за Бузлуджа

Ямбол. Над хиляда социалисти от Ямбол и региона се чака да отбележат на връх Бузлуджа годишнината от учредяването на Българската социалистическа партия. Това споделиха на взаимна конференция народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, регионалният водач на партията Митко Андонов и председателката на Българска социалистическа партия в Ямбол Катя Георгиева, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Най-мащабното национално политическо събиране в България по традиция ще се състои в последната събота на месец юли.
Журналистите бяха осведомени за стартиралия двегодишен план на общинската организация на Българска социалистическа партия – град Ямбол за образование по локално самоуправление на младежи и хора в дейна възраст. На откриването на плана са участвали народните представители Кристиан Вигенин и Николай Пенев, както и Атанас Телчаров – зам.-председател на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия. " Дългосрочната цел на Българска социалистическа партия е да ръководи Ямбол в мандата 2019-2023 година. Управление в интерес на жителите, обаче, се прави с готови хора във всяка една от секторните политики на общината ", акцентира водачът на Българска социалистическа партия в града Катя Георгиева.
Народният представител Николай Пенев е отправил писмен въпрос към министъра на финансите Владислав Горнов, като продължение наотвореното писмо на групата общински съветници на Българска социалистическа партия по отношение на плануваната продажба на пространствата, в които в този момент се намира Салонът за обслужване на клиенти на Националната организация за приходите – офис Ямбол. В отговора си министърът показва, че към момента текат диалози сред община Ямбол, МФ и Национална агенция за приходите за намиране на трайно решение на този сериозен проблем за ямболските жители.
Кристиан Вигенин, ръководител на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове, изрази отчаяние от нивото на извършеното по самодейност на " Българска социалистическа партия за България " в петък обсъждане по отношение на Бялата книга на Европейската комисия за бъдещето на Европа. " Управляващото болшинство отхвърли оферти от Българска социалистическа партия план за решение, с който държавното управление щеше да бъде задължено да показа разбор и съответно- позиция на България по бъдещото развиване на Европейския съюз. Вместо това, те разпоредиха на външния министър да осведоми Комисията по външна политика за развиването на полемиката по въпроса на европейско ниво. Този въздържан метод, в който Българя взе участие без позиция и просто се причислява към едно или друго решение, е непонятен и безконтролен. ", изясни Кристиан Вигенин и съобщи, че натискът от страна на Българска социалистическа партия по този въпрос ще продължи. Той изрази визията си, че ръководещите просто не желаят нищо да се случва по самодейност на опозицията, като даде образец с импортиран от него законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, с който ще се спре опцията да се разграбва благосъстоятелност на предприятия, които са в така наречен Забранителен лист. Разглеждането на законопроекта е било отсрочено с аргумента, че държавното управление приготвя същите оферти и когато бъдат импортирани - ще се гледат по едно и също време.
Кристиан Вигенин осведоми медиите, че от през днешния ден в Ямбол стартира работа офис на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, като формалното разкриване ще се състои при започване на новия политически сезон през септември с присъединяване на водача на ПЕС Сергей Станишев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР