Ямбол. На 8 юни в Художествена галерия Жорж Папазов“ в

...
Ямбол. На 8 юни в Художествена галерия Жорж Папазов“ в
Коментари Харесай

Ямбол: Връчиха наградите на отличените млади автори в Националния конкурс „Душата на един извор“

Ямбол. На 8 юни в Художествена изложба „ Жорж Папазов “ в Ямбол се състоя церемонията за връчване на премиите на лауреатите в Националния конкурс за млади художници и литератори „ Душата на един извор ”, оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол . По традиция, награждаването на спечелилите бе придружено от експозиция с отличените и номинирани произведения в раздел „ Изобразително изкуство “. На церемонията бе показан и сборникът с определени произведения от тазгодишното издание на състезанието.
Пред предизвикването да вземат участие креативната конкуренция този път се включиха над 200 млади създатели от цялата страна.
Сред младите художници, в първа възрастова група спечелилият е Диляна Вълчева от София. Втората премия се присъжда на Камелия Топалова от София, а третата отива при Лия Желязкова, също от София. Носител на първата премия във втора възрастова група е Йордан Хаджистойчев от Сливен. Тук второто място е за Стелла Николова от София, а трета е Теодора Коцева от Несебър.
Победителите в раздел „ Литература “ са Владимир Илиев от Карнобат – в първа възрастова група и Росен Карамфилов от София – в групата 20–25 години. Сред по-малките, втората премия се дава на Мая Дичева от Стралджа, а третата отива при Никола Николов от Ямбол. Във втората възрастова група на второ място се подрежда Анамария Коева от Бургас. Третата премия е за Доника Везирска от София.
Конкурсът „ Душата на един извор “ е отдаден на художника Жорж Папазов и изкуствоведа Кирил Кръстев и се провежда от Община Ямбол, „ Овергаз ” и фондация „ Млада България ” на всеки две години.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР