Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и Венцислав Калудов,

...
Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и Венцислав Калудов,
Коментари Харесай

Обновената спортна площадка в комплекс „Граф Игнатиев“ в Ямбол беше открита с атрактивен турнир по стрийтбол

Ямбол. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански и Венцислав Калудов, пълномощник на ХЕС АД, дружно откриха обновената спортна площадка за стрийтбол и минифутбол до бл. 86 в ямболския квартал „ Граф Игнатиев “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

„ Искам да изкажа своята откровена и дълбока признателност към управлението на „ Хидравлични детайли и системи “АД, с помощта на които сме тук дружно. Те освен влагат в нашия град, само че и мислят за младежите в него, поддържат спорта навън, както и други начинания на Община Ямбол. Признателен съм им за това, че още при първия ни диалог, откакто споделихме тази наша концепция, те се съгласиха да ни поддържат. И може би най-важното е, че от всички типове спортни настилки, които имаха опция да изберат, избраха тази с най-високо качество. Радвам се, че това е следващата самодейност сред Община Ямбол и ямболска компания, което е едно ясно доказателство, че дружно, ръка за ръка, можем да вървим – за развиването на нашия град и за неговото облагородяване. Искам да пожелая триумф на всички участници в днешното съревнование, доста приятни и незабравими страсти на тази спортна площадка! Искам да се обърна и към тези, които ще я употребяват - бъдете виновни и я пазете, с цел да се употребява още доста време “, сподели кметът на Ямбол Валентин Ревански.

„ Хидравлични детайли и системи “ АД подариха съвременна настилка с дебелина 13 милиметра, създадена от швейцарската компания „ Коника “. Тя е подобаваща за минифутбол, стрийтбол, волейбол, само че не и за каране на скейтборд, ролери, кънки, тротинетки и байкове.ХЕС АД осигуриха и награди на призьорите в шампионата – тениски и шапки.Общински чиновници подмениха огражденията на площадката и инсталираха ново осветяване.

„ Преди всичко желая да благодаря на Община Ямбол и на господин кмета за самодейността, която ни даде опцията да подпомогнем младежите в града - да имат едно отлично оборудване и да се занимават със смислени неща в свободното си време. На всички участници поисквам триумф и дано най-хубавият победи! ", акцентира Венцислав Калудов, пълномощник на ХЕС АД.

Регламентът на шампионата по стрийтбол, проведен от Община Ямбол, Общински съвет по наркотични субстанции и Превантивно-информационен център за битка с наркоманиите, предвиждаше състезателите да бъдат разграничени в две възрастови групи: от пети до седми клас и от осми до десети клас.

Отборите се състояха от трима състезатели, мачовете се играеха до седем точки или до приключване на времето от пет минути. За присъединяване в първа възрастова група се записаха пет тима с атрактивни имена: „ Акули “, „ Дебелите “, „ Конете “, „ Лейкърс “ и „ Счупените кости “. Във втората категория участваха седем отбора с забавни названия: „ Пабло “, „ Кактус “, „ Бъкс “, „ Тримата мускетари “, „ Парен локомотив “, „ Стената “ и „ Гъзетата “.

Турнирът стартира с изненада: „ звезден “ тим, формиран от заместник-кметове Михаил Керемидчиев и Енчо Керязов, в който се включи някогашният капитан на мъжкия ни народен тим по баскетбол – Павер Маринов, който е от Ямбол, игра показателен мач с „ Кактус “. Момчетата от „ Кактус “ – Тодор Кирилов, Хрисимир Дончев и Александър Монев, са баскетболисти, тренирани от Румен Шопов. Победата за заместник-кметовете не пристигна елементарно, макар че Михаил Керемидчиев е упражнявал баскетбол дълги години, а Енчо Керязов също е състезател. Момчетата се опълчиха добре, с технична игра и добра пукотевица, само че опитът на Павел Маринов си сподели думата и мачът приключи с минимална победа на тима му след негова забивка.

Изненадата подвигна настроението на публиката и аплодисментите не бяха още отшумели, когато битката под двата коша стартира. Мачовете в двете възрастови групи вървяха редом. Те бяха оспорвани и множеството от тях завършиха след приключване на петте минути, а не след отбелязване на седем точки. Съдии бяха баскетболните треньори Румен Шопов и Валери Бъчваров.

Победител в първата възрастова група стана тимът „ Акули “. На второ място остана отборът на „ Конете “, на трета позиция се класира „ Лейкърс “.

Във втората възрастова група победител беше „ Стената “, а подгласници на втора и трета позиция – надлежно „ Кактус “ и „ Тримата мускетари “. Превантивно-информационният център подари тениски на всички присъстващи.
Кметът Валентин Ревански награди призьорите в първата категория с медали, топки, тениски и шапки. Заместник-кметът Михаил Керемидчиев връчи оценките на по-големите баскетболисти.
Турнирът по стрийтбол завърши с обща фотография за историята.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР