Яхта, свързана с руския алуминиев магнат Олег Дерипаска, е пристигнала

...
Яхта, свързана с руския алуминиев магнат Олег Дерипаска, е пристигнала
Коментари Харесай

Олигархът Олег Дерипаска скри яхтата си в Турция

Яхта, обвързвана с съветския алуминиев магнат Олег Дерипаска, е пристигнала на залив, намиращ се наоколо до югозападния турски курорт Гьоджек през вчерашния ден, оповестява организация Ройтерс, като показва, че доста съветски милиардери се насочат към Турция, с цел да избягат от западните наказания, наложени на Русия поради нашествието в Украйна.

Дерипаска, който е създател на съветския алуминиев колос „ Русал “, беше глобен от Съединени американски щати, Европейския съюз и Англия. Агенцията напомня, че неотдавна Дерипаска прикани за мир.

Дългата 73 метра яхта плава под флага на Каймановите острови и носи името „ Клио “. Тя е видяна през вчерашния ден наоколо до егейския курорт, съобщи Българска телеграфна агенция.

Яхтата „ Клио “ дойде в турския залив, откакто две суперяхти, свързани с съветския милиардер Роман Абрамович, който се появи изненадващо на договарянията сред Русия и Украйна в Истанбул, бяха закотвени в турски пристанища.

Чуждестранните държавни управления се пробват да изолират президента Владимир Путин и неговите доближени поради нашествието в Украйна, която Кремъл назовава „ специфична военна интервенция “, напомня организацията.

Турция, която е страна членка на НАТО, има морска граница с Русия и Украйна в Черно море и поддържа положителни връзки с двете страни, като е медиатор в решаването на спора.

Анкара поддържа Киев, като в това време се опълчва на глобите против Москва, в това число и против ограниченията по отношение на съветските милиардери, отбелязва Ройтерс.

Турция разчита доста на съветския енергиен импорт и на съветските туристи и се трансформира в несъмнено леговище за бягащите от наказания съветски жители, доста от които влагат в парцели.

В петък украински посланик съобщи, че Украйна работи с Турция за по-голяма поддръжка, само че схваща действителността, че Анкара поддържа паралелни връзки с Москва, добавя организацията.
ТЕМА преди 2 часа 1057 преди 4 часа 914 преди 6 часа 329
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР