Ядосан на Кирил Петков, възмутен от министър Тагарев - така

...
Ядосан на Кирил Петков, възмутен от министър Тагарев - така
Коментари Харесай

Борисов ядосан на Петков и Тагарев: Ако ДПС имат подготвени хора, защо да не станат министри

Ядосан на Кирил Петков, засегнат от министър Тагарев - по този начин стартира днешния ден за водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той предизвести Политическа партия, че още през днешния ден могат да схванат какво е да ръководят без ГЕРБ. 

От мненията му през вчерашния ден се разбра, че Борисов не е удовлетворен от работата в министерствата на спорта, на нововъведенията и растежа, на стопанската система и промишлеността, на превоза и на районното развиване и благоустройството. Към този лист Борисов добави през днешния ден още едно име - на министъра на защитата Тодор Тагарев.

 

Ако Движение за права и свободи имат хора, които да се оправят по-добре с работата, за какво да не станат министри.

Така Бойко Борисов отговори в коридорите на Народното събрание на старта на днешното съвещание на Народно събрание на въпрос би трябвало ли и Движение за права и свободи да има министри.

 

На няколко пъти този и предишния месец водачът на ГЕРБ " причисли " към ръководещото болшинство и Движение за права и свободи. От Движението обясниха, че с гласуванията си по всички основни въпроси демонстрират ясно, че поддържат (не)коалицията, само че официално не са част от болшинството.

 

Затова незабавно след изказването на Борисов депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски обаче отхвърли тази концепция. " Не желаем да имаме номинации на министри в кабинета на ротацията, няма да участваме в това нещо ".

 

От ПП-ДБ също признаха, че без поддръжката в Народното събрание на Движение за права и свободи основни гласувания няма по какъв начин да минат, а правосъдната промяна и измененията в конституцията - въобще. Именно тези промени бяха претекстът да се стигне до сглобката.

 

Не му е фантазията да стане министър, отвърна Борисов на въпрос дали Делян Пеевски може също да стане член на кабинета " Денков/Габриел ". 

 

Борисов даде да се разбере, че е мощно подразнен от вчерашния коментар на съпредседателя на " Промяната " Кирил Петков - че Борисов трябвало да се гордее с поддръжката си за кабинета " Денков ".

 

„ Гордостта ми блика отвред, щом по този начин е споделил. В нашето съглашение е записано, че при ротацията Мария Габриел става министър председател, а всеки министър минава оценка ”, посочи той, противопоставяйки се на думите на Петков.

 

Кирил Петков посочи нощес още, че без ПП-ДБ Борисов не може да смени нито един министър.

На това водачът на ГЕРБ през днешния ден отговори: „ Още през днешния ден могат да схванат какво е без нас. Кирил Петков безусловно нищо не може да прави, по тази причина от рано заран приказваме с часове по телефона ", сподели още Борисов.

 

" Не ми харесва това, че закони се променят по няколко пъти. Надявам се, че след ротацията страната ще е в по-добро финансово положение ", акцентира Борисов.

Да приемем, че е млада обединението, неопитна. Трябва да се изпипват, изключително сходни закони. Наслушах се, че се крадат по 10-8-4 милиарда на година. Надявам се, че след изборите, като гледаме бюджета, ще е по-добре ", сподели Борисов. 

 

Лидерът на ГЕРБ подсети вчерашното си изказване - че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и в случай че има по-подходящ претендент, ще бъде заменен.

 

Слушах тази заран министър Тагарев и съм доста засегнат от това, което сподели той. Не му прави чест, съобщи той във връзка плана за " Страйкърите ” и апелите на Тагарев Народното събрание час по-скъро да гласоподава договорката.

 

Най-важното в смяната на Конституцията е правосъдната промяна. Това, което години наред се говореше – за разделянето на Висш съдебен съвет, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика, посочи пред публицисти Борисов.

 

„ Това за мен са значителните неща. Видях напрежението в обществото – по тази причина няма да поддържа предлагането за промяна на националния празник. До декември има време всичко това да се чуе ”, посочи Борисов.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР